Öne Çıkanlar CHP polis Tarihi konak Necmettin Kuyucu Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası

Kadın muhtarlara jest

Körfez Belediyesi, Türk kadınının seçme ve seçilme hakkına kavuşmasının 83’üncü yıldönümü nedeniyle ilçedeki iki kadın muhtarı unutmadı, çiçek takdim etti

Türk kadınının seçme ve seçilme hakkını kazanmalarının 83. yıl dönümü dolayısıyla Körfez Belediyesi, ilçedeki kadın muhtarları unutmadı. Körfez Belediyesi Muhtarlıklar Müdürü Özcan Efe, ilçenin iki kadın mahalle muhtarı; Atalar Mahalle Muhtarı Fitnat Gündüz ve Mimar Sinan Mahalle Muhtarı Aynur Şöhretli Yiğit’i ziyaret etti. Oldukça samimi bir ortamda gerçekleştirilen ziyaretlerde muhtarlara çiçek takdim edildi.

TEŞEKKÜR ETTİLER

Muhtarlar Aynur Şöhretli Yiğit ve Fitnat Gündüz, güzel jestlerinden dolayı Muhtarlıklar Müdürü Özcan Efe’ye ve onun aracılığıyla Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’a teşekkür etti. Kadınların Türk toplumunun temel taşı olduğunu belirten Özcan Efe, Ülkemizde kadınlara seçme ve seçilme çoğu Avrupa ülkesinden önce tanınmıştır.

VERDİĞİMİZ DEĞER ORTADADIR

3 Nisan 1930 tarihinde belediyelerde, 26 Ekim 1933’te köy ihtiyar heyeti ve muhtarlık seçimlerinde ve 5 Aralık 1934’te ise Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kadına seçme ve seçilme hakkı tanınmıştır. Bu da ülkemizde kadına verilen değeri apaçık ortaya sermiştir” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263