banner280
Öne Çıkanlar AA 6 kişi 2019 2018 2 ölü

“Kadınlarımızı hayatın içine katmalıyız”

Bem-Bir-Sen üyesi kadınların katıldığı programda konuşan Tahir Büyükakın, “Bu memleketin yükselebilmesi için kadınları hayatın içine katmamız gerekiyor. Kadınları hayatın içine ne kadar katabilirsek, o kadar memleketin zenginliği artar” dedi.

Belediye Çalışanları Sendikası (Bem-Bir-Sen) sendikaya üye kadın çalışanlar için 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir kahvaltılı programı düzenledi. Antikkapı’da gerçekleşen programa Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Levent Uslu, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Cumhur İttifakı AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Cumhur İttifakı AK Parti İzmit Belediye Başkan Adayı Mimar Sibel Gönül, AK Parti Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Yılmaz ve çalışan emekçi kadınlar katıldı.

KADINLARA SAHİP ÇIKIYORUZ
Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Levent Uslu, Kocaeli’nde Bem-Bir-Sen’e bağlı çalışan kadınların sayısının 14 bini geçtiğini belirterek konuşmasına başladı. İstanbul’da bir belediyede çalışan bir kadına haksızlık yapıldığını anlatan Uslu “Biz sendika olarak gittik o belediye başkanına ‘Ya bu iş düzelir ya da biz sana burayı dar ederiz’ dedik. Ertesi gün bu kadın müdürlüğüne geri getirildi, daha da güçlendi ve diğer çalışanlar bu kadına artık dokunmadılar. Biz sözde insan hakları demiyoruz, biz bunu icra ediyoruz. Nerede bir üyemiz olursa, kilometreler dinlemez onun yanında oluruz. Bu yüzden ‘memleket işi gönül işi’ diyen başkanlarımızın yanında, bir kadına yapılmaması gerekenleri yapanların karşısındayız. Çalışanın gönlü yapılmadan gönül belediyeciliği yapılmaz, İbrahim Başkanımız bunu 15 yıl boyunca yaptı” dedi.

KADININ YÜZÜ GÜLMEZSE TOPLUMUN YÜZÜ GÜLMEZ
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu “Anne kadın olarak bizim inancımızda ön plandadır. Daha değerlidir, daha el üstündedir, hürmete layıktır. Bugün İslam dünyasında kadın gerçek değerini bulamamıştır, bunun nedeni, dinimizi kavrayamamış olmamızdandır. Biz bu medeniyetin evlatları olarak önce kadınlara değer vereceğiz. Kadının yüzü gülecek, kadının yüzü gülmezse toplumun yüzü gülmez. Çalışmayan kadın yok, her kadın çalışıyor, mesela annem 9 çocuk doğurdu, günde 9 saat değil 18 saat çalışırdı. Annelerin hakkı ödenmez, onların duası her şeyin önündedir.

ÇALIŞAN KADINLARIN KOŞULLARINI DÜZELTECEĞİZ
Daha sonra söz alan Cumhur İttifakı AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, milletlerin kadınların eliyle yükseldiğini belirterek “Bir yerde mutluluk varsa, huzur varsa, medeniyet yukarı doğru gidiyorsa orada mutlaka kadının eli var. Osman Gazi’nin yetişmesinden, Fatih’in yetişmesine, Atatürk’ün yetişmesine kadar her zaman bir kadının eli var. Bu memleketin yükselebilmesi için kadınları hayatın içine katmamız gerekiyor. Kadınları hayatın içine ne kadar katabilirsek o kadar memleketin zenginliği artar. Kocaeli, insanların yaşamaktan keyif alacağı üç şehirden biri olsun diyoruz, bunu sizinle yapacağız. Bütün belediyelerdeki çalışan kadınlar burada. Çalışan kadınların koşullarınızı iyileştirmek için bizim yapacağımız çok şey var. Bizden daha önce kreş istemiştiniz, onunla ilgili adımlar atılmaya başlandı. Kadınların çalıştıkları yerde daha huzurlu olmaları için yapılması gerekenleri hep birlikte yapacağız” diye konuştu.

KADIN İYİ OLDU MU AİLE DE İYİ OLUR
Cumhur İttifakı İzmit Belediye Başkan Adayı Sibel Gönül ise “Bu kalabalığı görünce iftihar ettim. Kadınların toplumsal hayatta kadının görüşünün bakışının olduğu bir toplum hayal ediyoruz, çünkü kadın iyi oldu mu aile de toplum da iyi olur. Kadınlarımızın görüş ve fikirleri çok kıymetli. Fedakarca çalışan tüm belediyelerde çalışan kadınları yürekten kutluyorum. Çalışmalarda size sosyal konularda da destek olmak gerektiğini biliyoruz. Dolayısıyla size belediye olarak bazı kolaylıklar sağlamak başlıca görevimiz olacaktır” dedi.

EMEKLERİNİZ VAR
Programda son olarak konuşan Bem-Bir-Sen Kocaeli Şube Başkanı Sadican Aygen, ise “Belediyeler başarılıysa, bunda sizin emekleriniz var. Kadınların özgürleşme mücadelesinin simgesi olan bugünde tüm kadınların günü kutlu olsun” diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263