Öne Çıkanlar Vali Ahmet Hamdi Nayir Novartis Onkoloji Türkiye Zahit Tiryaki tutuklama tarihi çarşılar

Yer kürenin bir devrime ihtiyacı var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Suriye'de ahlaki bir meseleyle karşı karşıya olduklarını belirterek, 'Yaklaşık 7 yıldır kadınları evsizliğe, çocukları babasızlığa, insanları vatansız bırakmaya mecbur bırakan bir dünya düzeniyle karşı karşıyayız. Evet, yer kürenin bir devrime ihtiyacı var' dedi.

Suriye'ye yönelik insani yardım bağışlarının geliştirilmesi, sivil toplum desteğinin artırılması ve yeni iletişim kanallarının oluşturulmasını amaçlayan 'VATAN 6. Konferansı'nda konuşan Emine Erdoğan, din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın, kanayan yaralara şifa bulmaya çalıştıklarını, şifanın da insan onurunu yeniden ayağa kaldıracak ahlaki bir dönüşümde olduğunu söyledi.

Suriye'de sorunların temelinin ne siyasi ne de politik olduğunu söyleyen Erdoğan, ahlaki bir meseleyle karşı karşıya olduklarını belirtti.

Erdoğan, "Yaklaşık 7 yıldır kadınları evsizliğe, çocukları babasızlığa, insanları vatansız bırakmaya mecbur bırakan bir dünya düzeniyle karşı karşıyayız. Evet, yer kürenin bir devrime ihtiyacı var. İnsanlığı düştüğü yerden kaldıracak bir vicdan devrimi yapmak durumundayız. Uluslararası kurumlar, sivil toplum kuruluşları ve devletler olarak alarm çalan sorunlar etrafında buluşmalıyız" diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263