banner280
Öne Çıkanlar CHP Tarihi konak Necmettin Kuyucu Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası polis

Bıçakçılarda Kurban Bayramı yoğunluğu

 Tekirdağ'da tarihi Bedesten Çarşısı'ndaki bıçakçılar, Kurban Bayramı'na sayılı günler kala yoğunluk yaşamaya başladı.

Kurban Bayramı için üretilen yeni bıçaklar tezgahlardaki yerini alırken, kurban kesimi için getirilen bıçak ve baltalar ustalar tarafından bileniyor.

Tekirdağ'da uzun yıllardır bıçakçılık yapan Murat Bıçakçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı'nın yaklaşması dolayısıyla bir yoğunluk yaşandığını söyledi.

Bıçakçı, vatandaşların elindeki bıçakları bileyletmek ya da yeni bıçak almak için dükkanlara geldiğini belirterek, "Bayrama sayılı günler kala yoğunluk yaşanıyor. Birazda bizim insanlarımız son günlere bıraktığı için böyle oluyor. Biz hem insanların bıçaklarını keskinleştiriyoruz hem de kendi ürettiğimiz bıçakların satışını yapıyoruz." diye konuştu.

Rahat ve hayvana acı çektirmeden kurban kesimi için bıçağın iyi bir ustanın elinden geçmesi gerektiğini ifade eden Bıçakçı, şunları kaydetti:

"Öncelikle iyi bir bıçağın iyi bir ustanın elinden geçmiş olması gerek. Ağzının dövülerek açılması lazım. Piyasada şu an ucuz ama kalitesiz bıçaklar dolaşıyor. İyi bir bıçağın geriden incelerek açılması gerek. Şimdiki üreticiler ucunu ufaktan açıp parlatıp satıyor. Marketlerden alınan bıçaklar çok sağlıklı değil. İyi kesim için ustanın elinden geçen bir bıçak şart. Vatandaşlar ucuza kaçıp kalitesiz bıçak almak yerine paraya kıyıp uzun yıllar kullanacağı kaliteli bıçakları tercih etmeli."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263