banner280
Öne Çıkanlar 2019 AA 6 kişi 2018 2 ölü

Gebze Taşköprülülerde Kılcan ve yönetimi güven tazeledi

Merkezi Gebze’de bulunan Kocaeli Gebze- Çayırova-Darıca-Dilovası İlçeleri Taşköprülüler Derneği haftasonu 3. Olağan genel kurulunu gerçekleştirdi.

06 Ocak 2019, Pazar günü, Gebze Güzeller Mahallesi, 952 sokak NO: 45 adresindeki lokalinde saat 13:00’te başlayan kongreye Gölcük Kent Konseyi Başkanı ve Kocaeli Yerel Kültürler Platformu Başkanı Metin Şentürk, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı ve Kocaeli Kent Konseyi Genel sekreteri Güntekin Görüm, MHP Gebze İlçe Başkanı Ferit Taşdemir, Gebze Belediyesi Meclis Üyesi İşadamı Mehmet Başaran, Gebze Taşköprülüler derneği bünyesinde kısa süre önce kurulan Kadın kolları Başkanı Nermin Aydın ve yönetimi ile kalabalık sayıda dernek üyeleri hazır bulundu. Kongrenin Divan Başkanlığını Gölcük Kent Konseyi Başkanı ve Kocaeli Yerel Kültürler Platformu Başkanı Metin Şentürk yaptı. Şentürk divan Başkanı olarak yaptığı sunum konuşmasında, Kocaeli’de Taşköprülüler derneklerinin son zamanlarda çok önemli kültürel çalışmalara başarılı bir şekilde imza attıklarını ifade ederek, yaklaşık 1.000 yıldır Kocaeli’nin yerli halkı olan manavların bir Türkmen boyu olarak, örf ve adetleriyle kültürlerini bugüne kadar başarıyla getirdiklerini ve bu köklü geleneğin artık bir çok akademisyenin katılımıyla çeşitli araştırmalarla gün yüzüne çıkartmanın övüncünü ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Şentürk, 2012 yılınhda kurulan Gebze Taşköprülüler Derneği’nin de Kurucu Başkanı Ali Osman Kılcan yönetiminde, bu çalışmalara büyük katkısı bulunduğunu, Tarihi Dümbüldek Şenlikleri ve Festivallerinin başlamasında da öncü rol oynadığı için Başkan ve yönetimine teşekkür etti.

KILCAN, ÇALIŞMALARI ANLATTI

Daha sonra kongre gündemine göre söz verilen Kocaeli Gebze- Çayırova-Darıca-Dilovası İlçeleri Taşköprülüler Derneği Başkanı Ali Osman Kılcan da bu dönemki çalışmalarını anlattı ve ibrası için genel kurula sundu. Kılcan ve yönetiminin çalışmaları ve denetim kurulunun raporunun okunmasının ardından tek liste ile gidilen seçimler sonucuu Alyi Osman Kılcan’ın listesi genel kurulda oy burluğu ile oylandı. Seçimin ardından yeniden Başkan

seçilen Başkan Kılcan yaptığı teşekkür konuşmasında : “Bazı değerler vardır sizi siz yapan işte o değer lerimiz Kocaeli yerel kültür platformu başkanı Gölcük kent konseyi başkanı derneğimizin yönetim kurulu üyesi sayın Dr Metin Şentürk Kocaeli büyükşehir belediyesi başkan danışmanı ve Kocaeli kent konseyi genel sekreterim sayın Güntekin görüm ve 60 yılını kutlu davasına adayan sayın Başkanım Ahmet yıldız ile bu tatil gününde evlerinden gelen tüm üyelyerimize sonsuz teşekkür ederim.” Dedi.

Daha sonra gerçekleşen dilek ve temenniler bölümünde söz alan üyeler birer konuşma yaptılar ve derneğin genel kurulu ikram edilen sıcak lokma tatlısı ile son buldu.

DERNEK YENİ YÖNETİMİ

3. Olağan genel kurul ile Kocaeli Gebze- Çayırova-Darıca-Dilovası İlçeleri Taşköprülüler Derneği yönetimi şu isimlerden oluştu:

YÖNETİM KURULU:

ASİL ÜYELER: Başkan: Ali Osman Kılcan, Kurban Mengül- Bşk. Yrd. , Necdet Güler: Sekreter, Turan Güler- Sayman, Raşit Çetintaş-Üye, Hikmet Sezgin- Üye, Seyhan Güler- Üye.

YEDEK ÜYELER: Ekrem Özçelik, İlhan Karnıaçık, Mehmet Girgin, Ramazan Güler, Kemal Dağcı, Şener Çelik, Şirin Güler.

DENETLEME KURULU:

ASİL ÜYELER: Rıfkı Surada, bahattin Bileci, Recep Döner.

YEDEK ÜYELER: Turgay Tel, Mehmet Afacan, Necdet Erkan.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263