banner280
Öne Çıkanlar 2019 AA 6 kişi 2018 2 ölü

İlber Ortaylı, Tarih Sempozyumu’na geliyor

Konusu ‘’Milli Mücadele’de Kocaeli’’ olan Türkiye'nin en büyük yerel tarih sempozyumunun açılış oturumuna ünlü tarihçi İlber Ortaylı katılacak.

Türkiye'nin en büyük Yerel Tarih Sempozyumu 8-10 Mart tarihlerinde Kocaeli'de yapılacak. “Milli Mücadelede Servetiye Cephesi ve Kocaeli” konusuyla bu yıl altıncısı düzenlenecek Kocaeli Tarihi-Kültürü Sempozyumu’nun açılış oturumu Deniz Bayramoğlu moderatörlüğünde ünlü tarihçi İlber Ortaylı tarafından yapılacak. Başiskele The Ness Otel’de gerçekleştirilecek 156 bildirinin sunulacağı sempozyuma, 59'u profesör, 33'ü doçent 205 akademisyen katılacak. Ayrıca sempozyumda, 3'ü özel 36 oturumda tarih, coğrafya, halk bilimi, müzik, sanat tarihi, arkeoloji gibi alanlarda 156 tebliğ sunulacak.

KONU ‘’MİLLİ MÜCADELE’DE KOCAELİ’’

Kocaeli Ansiklopedisi, Yöresel Ürünlerin Marka Tescili ve "Tiyatro Sanatı Perspektifinden Milli Mücadelede Fatma Seher (Kara Fatma)" konulu üç özel oturumun düzenleneceği Kocaeli Tarihi-Kültürü Sempozyumu’nda "Milli Mücadele'de Kocaeli ve Atatürk" isimli bir sergi de açılacak. Milli Mücadele’de Kocaeli’nin oynadığı rol ve milli kahramanlarımız, Kocaeli tarihi ve kültürüne ışık tutacak tarihsel gerçeklikler gün yüzüne çıkacak. Sempozyum özel ödülü milli mücadele dönemi Kocaeli ve Adapazarı bölgesinde önemli çalışmalara imza atmış olan Prof. Dr. Sabahattin Özel’e verilecek.

ÖZEL OTURUMLAR

Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı konunun uzmanlarıyla Fox Tv sunucularından Meliha Okur moderatörlüğünde sunum yapacaklar. Milli kadın kahramanlarımızdan Kara Fatma’nın tiyatro oyunu serüveni ise yine özel bir oturum oluşturularak katılımcılarla buluşturulacak. Büyükşehir Belediyesi’nin bir başka projesi olan kente dair tüm kavramların yer alacağı sözlük çalışması Kocaeli Ansiklopedisi, konusunda uzman 22 kişi ile birlikte çalıştay yapılarak ön hazırlığı gerçekleştirilecek.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263