Öne Çıkanlar Vali Ahmet Hamdi Nayir Zahit Tiryaki tutuklama Novartis Onkoloji Türkiye tarihi çarşılar

Kars’ı Türkiye’ye açan Kültür Turizm elçisi: Hakan Doğanay

Geçtiğimiz ay kendisini önce Pendik'te Sarıkamış Platformu tarafından düzenlenen toplantıda gördük, tanıştık, Toplantı sonrası amcaoğulları Mustafa ErcanÜmit Kabay ve Sarıkamış Platformu Başkanı Recep Ergül ile birlikte Maltepe Sahilde düzenlenen Kars-Ardahan-Iğdır tanıtım günlerine katıldığımızda Hakan Doğanayı yerinde duramayan, oradan oraya koşturan, Kars’ın tanıtımı ile ilgili en ufak detayları bile atlamayan bir İl Kültür Turizm elçisi Profiline tanık olduk.

Bir hafta sonra kendisini bizim katılamadığımız Kocaeli Fuar alanındaki Kars-Ardahan-Iğdır tanıtım günlerindeki Organizasyonda gördük, Orada da yine bölgenin tanıtımı ile ilgili canla başla koşturan bir Kültür-Turizm elçisini bitip tükenmek bilmeyen enerjisine şahit olduk.

Kars turizminin gelişmesinde ve kalkınmasında büyük emekleri olan, uzun yıllar Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü görevini "Geçici görevlendirme" ile yürüten Hakan Doğanay’ın kadrosu 15 Mayıs 2019 tarihinde Kars’a aktarılmış ve Doğanay o güne kadar gerçekleştirdiği hizmetleri o günden sonra Asaleten atanmış bir Kültür elçisi vasfı ile Kars’ı tüm yurt sathına tanıtmak adına yollara düşmüş bir bürokrat.

Doğanay’ın Karsta ilk işi Turizmcilerin bir arada olmaları için tüzüklü yasal bir Kars Otelcileri ve Seyahat Acenteleri (KARSOD)adında dernek kurdurmak ve birlikte hareket etmelerini sağlamak olmuş.

2009 yılında da 9 kişi ile çıktıkları bu yolda 4 otelle başlamışlar, Şimdi 54 otel 9 A gurubu seyahat Acentesi sayısına ulaşmışlar.

Hakan Doğanay bu organizasyonu “KARTOPU HAREKATI” diye adlandırmışlar ,katılabildikleri bütün ulusal ve uluslararası fuarlara İl Müdürlüğü himayelerinde katılım sağlayarak Kars’ı anlatmışlar.

Bu arada Kars’ta işin temeli olan Eğitimi de asla ihmal etmemişler.

SERKA Ajansına proje yapıp ülkemizdeki ve Avrupa’daki iyi örnekleri yerinde görmüşler.

Kars’ta faaliyet gösteren 27 esnafı proje kapsamında İspanya ya götürüp iyi örnek görmelerini sağlamışlar.

Yine proje kapsamında Kars’a konusunda uzman sosyal medya blogerlerini davet etmişler.

Doğu Ekspresi ile Kars ve ilçelerine olan Turizm amaçlı Seyahat patlaması bu Sosyal medya fenomenlerinin paylaşımlarından dolayı olmuş, onları bu yolculuğa yine Hakan Doğanay’ın başında bulunduğu ekip davet etmiş..

Hakan Doğanay’ın belki de Kars’a olan en önemli hizmeti ise yerel halkı bu harekata inandırmak olmuş.

Kars’a bağlı 11 köyde Belediye Başkanlığının da katkılarıyla ev pansiyonculuğu kursu vermişler.

Kars’ın Boğatepe köyü bu süreçte rol model olmuş ve şehirden köye göçün yaşandığı ilk örnek gösterilmiş.

3 Büyük şehirde tanıtım günleri düzenleyerek “Sıla-i Rahim” duygusunu uyandırmayı hedeflemişler ve işin doğrusu da bu konuda son derece başarılı olmuşlar.

Bu yapılanlar vesilesi ile Kars şuan Türkiye’de en çok konuşulan ve merak edilen iller arasında olmayı başarmış.

Bu yapılanlar kadar hatta daha da önemlisi Kars sınırları içerisinde bulunan Bin yıllık ANİ ÖREN yeri unutulmuştu, Hakan Doğanay başkanlığındaki ekip hemen UNESCO ya dosya hazırlamış, Yapılan hummalı çalışma ve diplomasi neticesinde 2016 yılında ANİ ÖRENYERİ UNESCO Dünya mirası listesine alınmış.

Hakan Doğanay konu ile ilgili olarak “Hiç unutmuyorum bu dosyayı hazırlarken İngilizcem iyi olmadığı için üniversite hocalarını yemeğe davet edip arada Dosyayı düzenletiyordum” diye konuşuyor..

Bütün bu çabaların eksik kaldığı noktalarda Hakan Doğanay’ın bizzat kendisi de sosyal medyayı kullanarak ve medya ile ikili ilişkilerimi iyi tutarak sürekli reklam yüzü olmuş.

DAHA NE YAPSIN.???

Bundan sonrası için de başarılar diliyoruz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Ferhat ŞEN 4 yıl önce

Güzel memleketimizi güzel insanların yönetmesi ne güzel Allah razı olsun Hakan DOĞANAY dan

Avatar
Süleyman TEKİN 4 yıl önce

sayın müdürümüz den Allah razı olsun ilimiz için elinden gelini yapıyor biz Kars esnafı olarak gurur duyuyoruz

Avatar
Salih EKİCİ 4 yıl önce

Sayın Müdürümüz sağolsunlar sayesinde Memleketimizin reklamı yapılıyor emeğine sağlık

Avatar
Adil ŞEN 4 yıl önce

EMEKLERINE SAĞLIK ALLAH RAZI OLSUN HAKAN DOĞANAY dan

banner266

banner263