banner280
Öne Çıkanlar 2019 AA 6 kişi 2018 2 ölü

Kocaeli'nde hünerli eller KO-MEK'le buluştu

KO-MEK, Kocaeli Berberler Odası ve Kocaeli Kuaförler Odası işbirliği ile alanında usta eğitmenler, Kocaeli’nde çalışan kuaför ve berberlerle buluştu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları (KO-MEK),  Kocaeli Berberler Odası ve Kocaeli Kuaförler Odası işbirliği ile alanında usta eğitmenler, Kocaeli’nde çalışan kuaför ve berberler ile buluştu. Saç kesimi, renklendirme ve cilt bakım tekniklerinin uygulamalı olarak gösterildiği eğitimlere ilgi yoğun olurken geleceğin kuaför ve berber adayları da eğitime katılarak katılım belgesi aldılar. Birçok hediyenin çekiliş ile dağıtıldığı programda keyifli anlar yaşandı.

Kocaeli Kongre Merkezinde gerçekleştirilen eğitimlere Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Kocaeli Ticaret Odası İl Müdürü Veysi Uzunkaya, Türkiye Berberler Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Federasyon Başkanı Bayram Karakaş, Kocaeli Berberler Odası Başkanı Mustafa Bozkurt ve Kocaeli Kuaförler Odası Başkanı Yavuz Doğar’ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Kocaeli Berberler Odası Başkanı Mustafa Bozkurt konuşmasında, ‘’Öncelikle bize böyle bir eğitim imkânını sağlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve KO-MEK’e çok teşekkür ediyorum. Pandemi döneminde en çok etkilenen meslek gruplarından biri de bizler olduk. Kimi iş yerlerimiz kapanmak zorunda kaldı. Birçok meslektaşımız aylarca maaş almadı. Bu dönemde bize en çok destek veren kurumlarun başında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi geldi. Başka illerde belediyeler 3 aylık destekte bulunurken Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın bizlere 5 ay maddi destekte bulundu’’ diye ifade etti.

Türkiye Berberler Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Federasyon Başkanı Bayram Karakaş ise konuşmasında, ‘’Bizler zorlu bir süreçten geçtik. Dünyayı sarsan virüs bizi de ne yazık ki en derinden etkiledi. Çalışanlarımız işsiz kaldı birçok iş yerimiz kapandı. Biz oda başkanları olarak taşın altına elimizi koyduk ama bize en çok destek veren kurumların başında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Tahir Büyükakın oldu. Ben özellikle başkanımız Tahir Büyükakın’a buradan teşekkürlerimi gönderiyorum. Bize diğer meslek guruplarında olduğu gibi uzun bir süre nakdi, destekte bulunarak ayakta durmamamızı sağladı. İnsan var olduğu sürece bizim mesleğimiz devam edecektir kuaförlük berberlik ve güzellik salonları hiçbir zaman fabrikasyon usulüne dönmeyecektir. Bizlerde bu sebepten dolayı kendimizi bu tür eğitimlerle geliştirerek işlerimize devam edeceğiz’’ diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak ise konuşmasında, ‘’Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak bütün meslek gruplarına pandemi döneminden elimizden geldiği kadar destek olarak yanlarında olmaya çalıştık. Bu kapsamda birçok farklı istihdam odaklı branşta eğitim verdiğimiz KO-MEK’te kuaförlük branşında da eğitimlerimiz devam ediyor’’ dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263