Öne Çıkanlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi çelenk Özümüzden Günümüze Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ruhsatsız silah

Lokanta açıp hemcinslerine iş imkanı sundu

 Bursa'nın Karacabey ilçesinde, leziz yemeklerini beğenen arkadaşlarının tavsiyesiyle 6 ay önce iş yeri açan girişimci Ülkü Koç, kısa sürede 5 kadına iş imkanı sundu.

Evli ve en büyüğü 27 yaşında üç çocuk annesi ev hanımı Ülkü Koç, yemeklerini beğenen çevresindekilerin tavsiyesi ve ısrarları sonucu ev yemekleri üzerine bir lokanta açmaya karar verdi.

Yaklaşık 6 ay önce ilçe merkezinde lokanta açan Koç'un leziz yemekleri ilgi görünce sadece kadın olan çalışan sayısı birden 5'e çıktı.

Zaman zaman lokantada çocuklarının da yardım ettiği 45 yaşındaki Koç, kadın istihdamının desteklenmesi ve ekonomiye katkı sunulması amacıyla açılan KOSGEB kurslarına da katıldı. 50 bin lira hibe almaya hak kazanan Koç, bu kaynakla iş yerini büyütmenin hayalini kuruyor.

Ülkü Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evde hazırladığı yemeklerin çevresi tarafından çok beğenildiğini belirterek, olumlu eleştiriler ve tavsiyeler sonucunda ev yemekleri üzerine bir lokanta açmaya karar verdiğini söyledi.

Evde oturmak yerine çalışarak aile bütçesine katkıda bulunmak amacıyla bu lokantayı faaliyete geçirdiğini dile getiren Koç, şöyle konuştu:

"Ancak küçük çocukları olduğu için çalışamayan ev hanımlarının da aile ekonomilerine katkıda bulunmalarına yardımcı olmak istiyorum. Mesela çok güzel yemek yapan ev hanımları vardır. Sarma, yemek çeşitleri, börek ve pasta gibi güzel becerileri olan hanımlar ürünlerini yapıp bize getirebilirler. Biz lokantamızda satıp onların para kazanmalarına yardımcı olabiliriz. Amacımız kadınların ekonomideki gücünü desteklemek."

- "KOSGEB desteğiyle gücümüze güç katacağız"

Koç, kadın istihdamının desteklenmesi ve ekonomiye katkı sunulması için açılan KOSGEB kurslarına katıldığını ve 50 bin lira hibe almaya hak kazandığını ifade ederek, "Hibe onaylandı, yakın zamanda ödemeyi yapacaklar. KOSGEB desteğiyle gücümüze güç katacağız. İş yerimi büyütmeyi hayal ediyorum." dedi.

Lokantaya gelen "esnaf, banka çalışanları ve memur" gibi çeşitli kesimlerden müşterilerin yemeklerini beğenmesi ve başkalarına tavsiye etmesiyle günden güne daha çok tercih edilmeye başlandıklarını aktaran Koç, şöyle devam etti:

"Lokantamız hiç boş kalmıyor. Sürekli yeni müşterilerimiz oluyor. Tabi beğenilen yemeklerimiz cemiyetlerde de tercih ediliyor. Bu kadar etkili olacağını beklemiyordum açıkçası. Çevremin bana verdiği cesaretle bu yola çıktım. Arkadaşlarımla güzel bir ekip oluşturduk ve hijyenik bir ortamda yemekler hazırlıyoruz. Her gün farklı menülerle müşteriye güzel tatları sunmaya çalışıyoruz. Bir gün öncesinden ne yemek yapacağımızı kararlaştırıyoruz. Kendi oluşturduğumuz yeni yemek tariflerimiz var. Bunları müşterilerimiz de çok beğeniyor. Hatta bazı yeni yemeklerimizin adını müşterilerimiz koyuyor. Aldığımız olumlu eleştiriler bize daha çok ilham veriyor ve daha lezzetli yemekleri sunabilmek için çalışıyoruz."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263