banner280
Öne Çıkanlar 2019 AA 6 kişi 2018 2 ölü

Meslek sahibi olmak isteyen gençlere Doritos’tan #Bicesaret desteği

2019 yılında başlayan ve bu yıl devam eden projeye büyük ilgi gösteren gençler şimdiye kadar kitlesel fonlama platformu Fongogo’ya 600’ün üzerinde proje gönderdi. Projeler Doritos’un destekleriyle 32 milyon kişiye ulaştı. PepsiCo Türkiye Yiyecek Kategorisi Pazarlama Direktörü Osman Dilber, Doritos’un her zaman gençliğin yanında olduğunu ve bundan sonra da gençlerin hayallerini gerçekleştirmelerine yardım etmeyi sürdüreceklerini söyledi.

PepsiCo’nun atıştırmalık sektöründeki lider markası Doritos tarafından, Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ve kitlesel fonlama platformu Fongogo iş birliğiyle gerçekleştirilen yılın en cesur sosyal sorumluluk projesi #bicesaret çok başarılı sonuçlar vermeye devam ediyor. Dijitalleşmenin ve toplumsal gelişmenin sonucu ortaya çıkan gamer, dijital tasarımcı, koreograf, youtuber, dijital içerik üreticisi ve baristalık meslekleri hakkında bilgilendirilen ve cesaretlendirilen gençler bu mesleklerle ilgili hayallerini gerçekleştirmek yönünde önemli adımlar attı. 

#bicesaret gençlere cesaret ve ilham verdi!

Kampanya Doritos tarafından hazırlanan özel manifesto filmiyle dijitalde başladı. Çalışmanın odaklandığı altı yeni meslekte başarılı olmuş altı isim ise marka elçileri olarak gençlere yol gösterdi. Tasarımcı Deniz Berdan, Youtuber Alper Rende, Gamer Tuğkan “Elraenn” Gönültaş, Koreograf Ömer Yeşilbaş, Dijital İçerik Üreticisi Bahar Akıncı ve Barista Özkan Yetik projenin sesi oldu. Sosyal medya içerikleri, mentorluk canlı yayınları ve Cesur Yeni Meslekler Zirvesi aracılığı ile alanında uzman isimler meslekleri hakkında gençleri bilgilendirdi, onlara ilham verdi ve sorularını yanıtladı. Gençlerin marka elçilerinden ilham ve cesaret aldığı mentorluk canlı yayınları ve kariyer zirvesi 100 bine yakın kişi tarafından görüntülendi.

2019 yılında başlayan ve bu yıl devam eden Doritos Bicesaret kampanyası kapsamında gençler ilgilendikleri alanlarda projeler hazırlayarak fongogo.com/bicesaret web sitesine başvuru yaptı. Web sitesine şimdiye kadar 600’ün üzerinde proje başvurdu. Yapılan başvurular Fongogo ortalamasının yaklaşık 3,7 katına ulaştı. Bu başvurular marka elçilerinin yer aldığı bir jüri tarafından çok dikkatli ve titiz bir çalışmayla değerlendirildikten sonra 12 proje kitlesel fonlamaya açıldı. Halen bu projeler gerçeğe dönüşmek için ihtiyaç duydukları kaynaklara ulaşma sürecindeler. 

Kampanya döneminde Fongogo’ya normalin 12,4 katı ziyaret yapıldı. Gelen trafiğin %90’ını #bicesaret kampanyası sağladı ve fongogo.com/bicesaret web sitesi 600 bin kişi tarafından ziyaret edildi. Doritos, projelerin sosyal medyada tanıtımına destek vererek şimdiye kadar gençlerin projelerinin 32 milyon kişiye ulaşmasını sağladı. 

“Doritos her zaman gençliğin yanında”

Basın toplantısında konuşan PepsiCo Türkiye Yiyecek Kategorisi Pazarlama Direktörü Osman Dilber şunları söyledi:

“Doritos her zaman gençliğin yanında olmuş, hayatı dolu dolu yaşamaları ve hayallerini gerçeğe dönüştürmeleri için gençleri desteklemiş bir markadır. Bu yaklaşımımız, özellikle Doritos #bicesaret kampanyalarında kendini net bir şekilde ortaya koyuyor.”

Toplumda gençlerin yaşadığı ekonomik sıkıntılara dikkat çeken Dilber sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye İstatistik Kurumu’nun “İstatistiklerle Gençlik 2020” raporuna göre gençler arasında işsizlik oranı %25,3. Yani her dört gençten biri işsiz. OECD’nin araştırmasına göre pandemide gençlerin en çok ekonomik sorun yaşadığı ülkeler: Şili, Meksika, Slovenya ve Türkiye olarak sıralandı. Bugün gençler paraları olmadığı için hayallerini gerçekleştiremiyor, hayallerindeki meslekleri yapamıyorlar. Gençlerin hayalleri, enerjileri ve potansiyelleri bu ülkenin geleceğidir. Doritos Bicesaret kampanyasını bu yüzden yapıyoruz, çünkü ülkemizde gençlerin mutlu olmasını, hayallerinin peşinden koşmasını istiyoruz.”

TOG Yönetim Kurulu Başkanı Didem Duru ise şöyle konuştu:

“Toplum Gönüllüleri Vakfı olarak, potansiyelleri fark edilip yetenekleri ve enerjileri doğru yönde desteklenirse gençlerin sosyal ve çevresel fayda yaratma gücü yüksek başarılara imza atabileceklerine dair hiç şüphemiz yok. Doritos iş birliği ile yürüttüğümüz #bicesaret projesi de bu kapsamda bizim için çok değerli. Bu proje kapsamında cesur meslekler canlı yayınlarına katılan Toplum Gönüllüsü gençler, kendi hayallerine giden yolda karşılaşabilecekleri olumlu / olumsuz durumlar hakkında bilgi sahibi olma fırsatı buldular. Ayrıca bilindik mesleklerin dışında nasıl alternatiflere sahip oldukları konusunda da vizyon edindiler.”

Toplantıda söz alan Fongogo İş Birlikleri ve İş Geliştirme Uzmanı Görkem Tığoğulları da, “Fongogo olarak bu projede yer almaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Doritos’un verdiği destek gençlerin hayallerinin gerçekleşmesinin yanı sıra, kitlesel fonlama diye adlandırdığımız alternatif finans sisteminin ülkemizde daha fazla tanınmasına ve yaygınlaşmasına da katkıda bulunacak. Doritos'un ikinci kez verdiği destek ile kitlesel fonlamayı Türkiye'de çok daha ileri bir noktaya taşıyacağız. Doritos tarafından yapılan öncülük diğer markalara örnek olmalı ve onlar da açılan bu yolda ilerlemeli,” dedi. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263