Öne Çıkanlar CHP polis Tarihi konak Necmettin Kuyucu Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası

Metin Ergun

Belki kendi kendine hayatımıza giren sosyal felaketler dolayısı ile, belki iklimlerin değişmesi sonucu, belki tabiatı olağanüstü hor kullanmamız sebebi ile deprem-sel-yangın başta olmak üzere diğer kaza ve kırımlar bir türlü Türkiye Cumhuriyeti sınırlarını terk etmedi.

Karşı karşıya kaldığımız son felaket bilindiği gibi Antalya’nın Manavgat ilçesinde başlayan oradan da “Dünyanın Turizm başkenti” olarak bilinen Muğla ilimizi kuşatan ve 12 gündür durmayan-durdurulamayan  yangın felaketi hepimizi yaktı kavurdu, ağlattı.

Yangında sorumluların ve görevlilerin ne yapıp ne yapmadıkları sorusunun cevabını elbette ki seçim sandığı önüne geldiğinde bu aziz millet verecek bunun için henüz 2 yıl var ancak her felakette olduğu gibi yurdumuzun en güzel bölgelerinde başlayan ve durmak bilmeyen yangın felaketi karşısında bu millet “ağızlarında su taşıyarak” yangını söndürme mücadelesi verdi halen daha veriyor.

İşte biz bu yazımızda Muğla ve ilçelerinde meydan gelen yangın felaketi sırasında “ağzında su taşıyan, elleri ile yangını söndürmeye çalışanlardan” birisi olarak  gördüğümüzİYİ Partinin Muğla milletvekili ve Genel başkan yardımcısı Prof. Dr. Metin Ergun’u daha yakından tanıma fırsatı bulduk

Prof.Dr. Metin Ergun, 1963'te Muğla ili Milas ilçesi Kargıcak köyünde doğmuş

Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'ni bitirmiş. Yüksek Lisansını Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde, Doktorasını Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde tamamlamış..

Ergun, Erzurum Atatürk ve Konya Selçuk Üniversiteleri Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde Öğretim Üyesi olarak ders vermiş. 1996'da doçent, 2006'da profesör unvanını almış. Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi'nde Öğretim Üyeliği görevinde bulunmuş..

Prof.Dr. Metin Ergun ,21. ve 23. Dönem Muğla Milletvekili ve İYİ Parti kurucu üyesi olmuş, Halen İYİ Parti Muğla Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkanı olarak görev yapıyor.

İyi düzeyde İngilizce, Rusça ve Farsça bilen Ergun tam bir Türk Dünyası uzmanı.

Şanbaz Yıldız başkanlığındaki 11 kişilik Kocaeli heyeti tarafından oluşturulan yardımı “ bizimde karınca kararınca” katkımız olsun diye katılmak adına Perşembe gecesini Cuma gününe bağlayan 01.00 saatinde Muğla’ya hareket ettikten ve sabah saatlerinde Muğla ilimiz sınırına girdikten sonra yangın dolayısı ile oluşan yanık kokusu bir taraftan ciğerlerimizi diğer taraftan da ruh dünyamızı paramparça ederken araçtaki herkesin bu acı tablo karşısında göz yaşlarını tutamadıklarına şahit olduğumuzu hatırlıyoruz.

Sabah erken saatlerde Muğla merkezde kahvaltı yapmak ve günün ağarmasını beklemek adına daha önceden bildiğimiz Hamurişi isimli lezzet deryasına intikal ettikten kısa bir süre sonra İYİ Parti Muğla milletvekili Prof.Dr. Metin Ergun ile Partinin Muğla il başkanı Davut Cumhur Akmeşe’de  bizimle buluştular.

Metin Ergun ile Davut Cumhur Akmeşe kendi bölgelerinde karşı karşıya kaldıkları felaketi anlatmaya başladıktan saniyeler sonra kendilerinin ne kadar yorgun olduklarını bir türlü durmayan yangını sona erdirmek adına sabahın erken saatlerinden gece yarılarına kadar verdikleri mücadelenin her ikisini de bitkin düşürdüğünü anlamış olduk.

Kısa bir kahvaltı sonrası önde Metin Ergun ve Davut Cumhur Akmeşe arkada bizimde dahil olduğumuz 11 kişilik Kocaeli heyeti yangın bölgelerine doğru ilerlemeye başladık, Yol boyunca yangının bölgeye verdiği tahribatı ve insanlar üzerindeki psikolojik çöküntüyü gördükçe bizim de moral değerlerimiz yıpranmaya başladı.

Yatağan bölgesinde yangın faaliyeti dolayısı ile oğluna sade bir düğün yapan köy muhtarının cemiyetine uğradık düğüne uğrayanların nerede ise tamamının Metin Ergun’a olan sevgi ve muhabbetlerine şahit olduk masalarına misafir olduğumuz dört kişilik bir misafir grubundaki yaşlı bir teyze “Ben Metin vekili tanıyorum çok terbiyeli bir adam” tanımı bizimde içimizi ısıttı.

Düğün cemiyetinden çıktıktan sonra yangının en fazla hasar verdiği Sandras dağı eteklerindeki 730 rakımlı bölgeye uğraştığımızda Metin Ergun görevlilere “Bu dağ memleketin en çok endemik bitki örtüsünün bulunduğu yer yangın durdurulamadığı takdirde oradaki canlılar ile birlikte endemik bitki örtüsü de ortadan kalkacak” bilgisini verdi.

Biz bir ara o bölgede toplanan görevlilerin “Arkadaşlar yangın rüzgar dolayısı ile 3 dakika içerisinde burada olacak lütfen burayı terk edin aşağıya doğru yönelin” ikazı gelmişti, o an Metin Ergun ve İl başkanının araçlarına bindiklerini ve yukarıya yani yangının başladığı yere doğru gittiklerine şahit olduk.

Biz ilgili bölgede yaklaşık 2 saat kaldık, bir ara yukarıya doğru çıktık ki Metin Ergun elleri yara bere içerisinde bir tırmık ile ateşin sardığı bir ağacı kurtarabilmek adına olanca gücü ile ağacın etrafını temizliyor.

Bölgeden ayrılıp önce Milas’a oradan Marmaris’e, sonra Selimiye bölgesine, Bayır’a, ulaşmaya çalıştığımızda Metin Ergun’u hep yangının söndürülmesi adına olağanüstü bir çaba içerisinde gördük.

Günün yorgunluğu artık bizi de perişan edecek bir noktaya geldiğinde İYİ Parti Kocaeli İl başkanı Şanbaz Yıldız’ınSelimiyedekimalikanesinin bahçesinde dinlenmeye başladığımızda saat 19.00 sıralarıydı, O anlarda Metin Ergun “Neredesiniz yangın mücadelesi sırasında sizinle ilgilenemedik, Şu an Muğla merkezdeyiz yanınıza geleceğiz” diye aradı ve 21.00 sıralarında evin kapısından içeriye girdi.

İçeriye girdiğinde Metin Ergun’un yüzü gözü simsiyah üzerindeki elbiseler yangın ateşi dolayı ile nerede ise parçalanmış durumda, yangını durdurmak için sabahın erken saatlerinde elinden bırakmadığı tırmık-kürek ve kazmanın verdiği tahribat dolayısı ile eli kolu bir taraftan yanık bir taraftan meydana gelen su toplanması ile savaştan çıkmış bir asker görünümü durumundaydı.

Metin Ergun ve Davut Cumhur Akmeşe eve geldiklerinden yaklaşık 1,5 saat sonra yani 22.30 sıralarında “Bize müsaade sürekli haber geliyor yangının artarak devam ettiği bölgeler var oraya gitmemiz lazım, ne yapabilirsek bir ağaç yada ağacın dalını bile kurtarabilirsek bunu fayda sayacağız” diyerek kısa bir süre içerisinde gecenin o saatinde yeniden yangın bölgesine ulaşmak üzere gecenin karanlığında kayboldular.

Son genel seçimde Muğla’da CHP 4, AK Parti 2 İYİ Parti’de 1 milletvekili kazanmış, muhtemelen diğer 6 milletvekili de yangın ile yangının söndürülmesi ile ilgili çalışmalar yapıyorlardır ancak biz Metin Ergun’un can siparene çalışmalarını orada kaldığı zaman zarfında gördüğümüzde kendisinin Muğla için canını bile vermekten çekinmeyen bir yapıda olduğuna bir kez daha inandık.

Allah canına dağlık ömrüne bereket versin METİN ERGUN..

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263