banner280
Öne Çıkanlar Aksaray tahinlisi ORKA Holding Saadet Partili Nazır Cihangir İslam ezan Tarihi Yeşil Cami

Nevzat Doğan Büyükşehir adaylığına en yakın isim

Normal şartlarda 2004 yılından beri Kocaeli Büyükşehir belediye başkanı olarak görev yapan İbrahim Karaosmanoğlu’nun 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bir kez daha aday gösterileceği görüşü son bir-iki aya kadar ağır basıyordu, Ancak ne zamanki AK Partinin Gurup başkan vekili Çanakkale milletvekili Bülent Turan3 dönem görev yapmış belediye başkanları ile yollarımızı ayıracağız” şeklinde fikir beyan etti, işte o andan itibaren Kocaeli’de mevcut başkan İbrahim Karaosmanoğlu dışında yeni arayışlarda başlamış oldu.

İbrahim Karaosmanoğlu ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan devam kararı verebilir, bu durumda da partideki hiç kimse bu kararı sorgulayamaz ancak siyasetin baş döndürücü bir hızla devam eden trafiğine bakıp yaşananları da üst üste koyduğumuzda yeni dönem için Karaosmanoğlu’nun fotoğrafı görünmüyor.

Hatırlatmakta fayda var 2014 yılında yapılan yerel seçim öncesi AK Parti’de isimleri büyükşehir adaylığı geçen kim varsa hepsi sanki ağız birliği yapmışcasına “Bizim adayımız İbrahim ağabeydir, onun karşısına aday olarak çıkmak bizim haddimiz değildir” diyerek Karaosmanoğlu’nun başkanlığını seçimden çok önce kabullenmişlerdi.

Geldiğimiz noktada Kocaeli Büyükşehir Belediye başkan adaylığı için AK Parti eski Kocaeli milletvekili Zeki Aygün ile AK Parti Kocaeli eski il başkanı Mahmut Civelek  başvuru yaptı, İzmit Belediye başkanı Nevzat  Doğan “Kocaeli Büyükşehir belediye başkan aday adayıyım” şeklinde açıklama yaptı, Bu isimlerin dışında da Antalya valisi Münir Karaloğlu ile Bilecik Valisi Tahir Büyükakın’ın isimleri de kamuoyunda  Kocaeli Büyükşehir belediye başkan aday adayı olarak dillendiriliyor.

Bu saydığımız isimler kadar bilmediğimiz ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bilinen isimlerin olduğu da varsayıldığında İbrahim Karaosmanoğlu’nun oyun dışında kaldığı andan itibaren kıran kırana bir yarışın beklendiği şeklinde kamuoyunda pek çok spekülasyon yapılıyor.

Biz birkaç aylık AK Partiliyiz, Ancak bir taraftan Gazetecilik mesleği diğer taraftan İnşaat ve Eğitim sektöründe bulunmamız dolayısı ile özellikle 2013 yılı itibarı ile günün büyük bir bölümünde AK Parti teşkilatlarında görev yapan arkadaşlarımızla birlikteyiz, Partinin bakanları ile milletvekilleri ile Belediye başkanları ile ve bu kurumlara bağlı bürokratlar ile görüşüyoruz, fikir alışverişinde bulunuyoruz, Cenazelerine,düğünlerine katılıyoruz.

Özellikle Gazetecilik dolayısı ile AK Partinin Kocaeli genelindeki çalışmalarını da günü birlik takip etiğimizden dün yapılanları bugün ile karşılaştırdığımız anda bundan sonraki fotoğrafları da daha net bir şekilde yorumlama imkanına sahip oluyoruz.

Dolayısı ile seçim sürecine girilmesi ile birlikte İbrahim Karaosmanoğlu’nun  da bir daha aday gösterilmeyeceği ihtimalinin de ortaya çıkması yukarıda isimlerini saydığımız bütün adayların içerisinde Kocaeli Büyükşehir Belediye başkan adaylığına en yakın ismin İzmit Belediye başkan adayı Nevzat Doğan olduğunu kolaylıkla söyleyebiliriz.

Pek çok partili 31 mart tarihinde yapılacak seçimde adayın Eski Büyükşehir genel sekreteri mevcut Bilecik valisi Tahir Büyükakın olacağını söylüyor gerekçesini de “AK Parti Genel merkezi Kocaeli Büyükşehir bünyesinde dengelerin fazla değişmesini istemez bu yüzden Karaosmanoğlu’nun yerine Tahir Büyükakın aday gösterilir” tezini savunuyorlar.

Biz iddia ediyoruz AK Parti Genel başkanı ve Cumhurbaşkanımız Erdoğan yarın çıkıp “Kocaeli Büyükşehir adayımız Yüksel Ercan’dır” diye bizi ilan etse bizde Büyükşehir belediye başkanlığını kolaylıkla kazanabiliriz, zira bizim kadar herkes biliyor ki seçmen seçimde bize değil Tayyip Erdoğan’a oy verecek.

Dolayısı ile AK Parti genel merkezi zaten seçim kazanılmasında hiçbir sıkıntısı bulunmayan Kocaeli’de mevcut durumdan memnunsa zaten bugün yarın “Adayımız İbrahim Karaosmanoğlu’dur” açıklamasını yapar, Karaosmanoğlu’da 31 Mart tarihinde bir dönem daha belediye başkanı seçilir.

Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere AK Parti Genel merkezinin Kocaeli’den sıkıntı duyması dolayısı ile Kocaeli Büyükşehir için Karaosmanoğlu dışında isimlere yönelme oluyor, Meseleye bu noktadan baktığımızda da adaylık için bütün yolların Nevzat Doğan’a çıktığı çok net bir şekilde görülmektedir.

03 Kasım 2002 yılında AK Parti Kocaeli milletvekili seçilen Doktor Nevzat Doğan milletvekilliği döneminin sona ermesinden sonra 10 yıldır son derece başarılı bir şekilde Kocaeli’nin kalbi İzmit’te Allah için söylemek gerekirse son derece başarılı bir şekilde belediye başkanlığı yapıyor.

İzmit gibi son derece zor ve kamuoyunun gözünün önünde bir yerleşim merkezinde belediye başkanlığı yapmak, yaparken de her türlü yolsuzluktan, şaibeden, suistimalden uzak kalmak kolay iş değildir, Meseleye bu pencereden bakıldığında da Nevzat Doğan’ın ne kadar başarılı olduğu net bir şekilde zaten görülüyor.

Kocaeli başta olmak üzere pek çok Büyükşehir belediye başkanını kendisi belirleyecek olan AK Parti Genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan zaten Nevzat Doğan’ı milletvekili olduğu zamandan , 10 yıldır yaptığı belediye başkanlığı döneminden çok iyi tanıyor, dolayısı ile bu kadar yakından tanıdığı bir yol arkadaşını İzmit gibi pek çok il merkezinden büyük bir belediye başkanlığından bir kademe yukarıya çıkartıp Kocaeli Büyükşehir belediye başkan adayı yapması çok büyük ihtimal dahilindedir.

Nevzat Doğan’ın siyaseten en karşısında olan isimler bile başkanı “Allah için son derece dürüst bir adam, başkanlığının üzerinden on yıl geçti en ufak bir suistimalini görmedik, herkese karşı saygılı, İzmit belediyesine problemlerini çözmek için gelen vatandaşlar arasında asla ayırım yapmadı, Ruhsat vs. isteyen kişi-kurum ve kuruluşların işini yokuşa sürmedi, Ruhsat bedellerini fahiş noktalara çıkarmadı, Doğru ne ise onu yaptı” şeklinde övgü dolu ifadeler ile anlatmaktan geri durmuyorlar.

18 Kasım Pazar günü 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimde  Belediye başkan aday adayları için Antikkapı’da yapılan Temayül yoklamasına katılmak adına salon kapısından adım attığımız andan itibaren bize sarılan yüzlerce partili arkadaşımız “Yüksel başkan senin Gebze Belediye başkan adaylığının kesin, Ama bir gazeteci gözü ile lütfen taraf tutmadan cevap ver Kocaeli Büyükşehir Belediye başkanı Nevzat Doğan’mı olacak, Tahir Büyükakın’mı olacak” sorularını bıkıp usanmadan defalarca sorduklarında, bizimde partinin içerisinde olan bu arkadaşlarımızın tamamına “Sizin görüşünüz nedir.?” diye sorduğumuzda yüzde doksan dokuzluk bir kısım “Büyükşehir adayımız Nevzat Doğan olmalı ancak son karar Genel merkezimizin daha da önemlisi Reisimiz Tayyip Erdoğan’ındır”  cevabını alınca teşkilatların çok büyük bir oranda Nevzat Doğan isminde ittifak ettiği ve salonun ortasına Büyükşehir adaylığı için sandık konulsa sadıktan ezici bir üstünlükle Nevzat Doğan isminin çıkacağına kanaat getirdik.

Hangi noktada olursa olsun değişim olmadan yenilenme olmayacağını hepimiz biliyoruz, bu kentte herkesin başka bir derdi, başka bir beklentisi  var, 204 yılından itibaren aynı kadrolar tarafından yönetilen Kocaeli Büyükşehir belediyesinde değişime olan talebin artık dayanılmaz boyutlara geldiği parti içerisinde yediden yetmişe kadar herkes farkında, Mevcut yapı ile yenilenme olamayacağına göre Merkez ilçe olan İzmit’te başarılı bir on yıl geçiren Nevzat Doğan’ın sözü edilen bütün aday adaylarına göre çok çok önde olduğu da parti içerisindeki herkes tarafından kabul ediliyor, biliniyor.

Bizim bu görüşlerimizde ne kadar haklı olduğumuz yani İbrahim Karaosmanoğlu’nun olmadığı bir yarışta Kocaeli Büyükşehir belediye başkan adayının Nevzat Doğan olacağı ile ilgili tespitlerimizin nasıl gerçeğe dönüşeceği zaten birkaç gün içerisinde netleşecek ve bütün taşlar yerli yerine oturacaktır.

Bu tespitleri yaparken de Türkiye’de siyasetin akşamdan sabaha değiştiğini , daha da önemlisi akşamdan sabaha olan sürenin siyaseten çok büyük bir zaman dilimi olduğunu da asla unutmuyoruz, Ancak bütün bunlar bile Nevzat Doğan’ın adaylığının yolunda engel teşkil etmeyeceğini düşünüyoruz.

DİPNOT: Yazımıza konu olan İzmit Belediye başkanı Nevzat Doğan ile şu ana kadar bir kez bile karşı karşıya gelmediğimizi ve kendisi ile sadece ve sadece bir kez telefon ile konuştuğumuzu da buradan kamuoyuna ilan ediyoruz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263