Öne Çıkanlar CHP polis Tarihi konak Necmettin Kuyucu Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası

Öğrenciler bayat ekmeklerden yemek ve tatlı yaptı

KOCAELİ'nin Darıca ilçesinde, ilkokul öğrencileri bayat ekmeklerden yaptıkları yemek ve tatlılarla yarıştı.

Darıca'da bulunan bir alışveriş merkezinde ekmek israfının önlenmesi amacıyla 'Ekmek israfına karşı bayat ekmeği değerlendirme' yarışması düzenlendi. Jüri üyeleri arasında yapımcı ve senarist Birol Güven de bulunurken, ilkokul öğrencileri anneleri ile birlikte bayat ekmeklerden tatlı ve yemekler yaptı. Jüri üyeleri, yemek ve tatlıların tadına bakarak değerlendirmede bulundu. Yarışmada İrem Işın birinci, Salih Mert ile Yeliz Kaplan ikinci, Serenay Cebesoy ise üçüncü olurken, öğrencilere hediyeler verildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, bayat ekmek israfının önüne geçmek için yarışmayı düzenlediklerini belirterek, "Türkiye'de her yıl 83 milyon adet ekmek çöpe gidiyor. Okul müdürü arkadaşlarımın önerisiyle öğrencilerimize ekmek israfının önüne geçebilme bilincini aşılamak için böyle bir yarışma düzenledik" dedi.

Darıca Kaymakamı Ömer Karaman ekmek israfının önemine dikkat çekerek, "Dünya üzerinde ekmek israfı nedeniyle maalesef ölümler yaşanıyor. Bizim ülkemizde açlıktan kimse ölmüyor ama, dinimiz israfı kabul etmiyor" diye konuştu.

Birol Güven ise, "Bu yarışmanın son olmasını arzu ediyorum. İnşallah bundan böyle ülkemizde ekmek israfı olmaz ve bu nedenle de bu tür yarışmalar düzenlenmez" dedi.
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263