banner280
Öne Çıkanlar 2019 AA 6 kişi 2018 2 ölü

Türk Tabipler Birliği 2. Başkanı  Doç.Dr.Ali İhsan Ökten, Adıyaman'a geldi

Türk Tabipler Birliği 2. Başkanı Doç.Dr.Ali İhsan Ökten, Tabipler Odası Adıyaman şubesini ziyaretinin ardından, Adıyaman'da Eğitim ve Araştırma Hastanesini, Aile Sağlığı Merkezlerini ve özel hastaneleri ziyaret etti. ADIYAMAN(İGFA)- Adıyaman Üniversitesi Rektörü Mehmet Turgut ile görüşen Başkan Ökten, " Bu ziyaretimizin amacı Türk Tabipleri Birliği olarak hekim sorunlarını, arkadaşlarımızın ağzından dinlemek, sorunlarımızı birlikte paylaşmak, çözüm yollarına birlikte oluşturmak ve taleplerimizi iletmekti. Birçok arkadaşımızın sorunlarını dinledik. Biz kendi görüşlerimizi anlattık" dedi.

Sağlıkta şiddeti kınayan ve pandemi döneminde zor koşullarda çalıştıklarını dile getiren Ökten, "Sağlık Bakanlığından, Covid 19'un meslek hastalığı sayılmasını, ek göstergemizin 7200 olmasını, sağlıkta şiddet yasası çıkmasını ve asistan arkadaşlarımızın 36 saat çalışıp nöbet sonrası izin kullanmaması hakkında çözüm üretilmesini istiyoruz" dedi. 

Başkan Ökten, "Sağlık Bakanlığına tepki için 23 Kasım'da İstanbul’da başlayıp 27 Kasım'da Ankara'da sonlanacak olan beyaz yürüyüş yapacağız. 27 Kasım'da Ankara'da geniş katılımlı beyaz miting yapacağız. Orada hekim arkadaşlarımızın ve sağlık emekçilerinin görüşleri doğrultusunda iş bırakma eylemimiz olacak ve mitingler yapacağız"  dedi. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263