Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul Haliç Kongre salonunda “ 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak seçimde Kocaeli Büyükşehir adayımız Bilecik Valisi Tahir Büyükakın’dır” şeklindeki açıklaması ile 18 Nisan 2004 tarihinden itibaren Belediye başkanı olarak görev yapan İbrahim Karaosmanoğlu dönemi de kapanmış oldu.

Kocaeli Büyükşehir belediye başkanı olmadığı günlerde de çok sayıp sevdiğimiz yaşadığımız zaman zarfında da bize her ihtiyaç duyduğunda koşarak yanına gideceğimiz İbrahim Karaosmanoğlu ile ilgili görüşlerimizi şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada çok sık yazacağız, Ancak bu yazımızın konusu şimdilik bu değil.

İnsan hayatında 18 Nisan 2004 yılından31 Mart 2019 tarihleri arasında 15 yıllık bir belediye başkanlığı hiçte azımsanmayacak bir zaman dilimidir ve 15 yıl Kocaeli gibi siyasetin son derece zor yapıldığı bir seçim bölgesinde “herkesin abisi” olarak görev yapan İbrahim Karaosmanoğlu ile ilgili ne kadar övgü dolu sözler söylenirse söylensin az kalacaktır.

12 Eylül 1980 ihtilali sonrası yeniden demokrasiye geçişte Necati Gençoğlu-Sefa Sirmen ve İbrahim Karaosmanoğlu Kocaeli’de bize göre son derece başarılı hizmetler gerçekleştirdiler,göreve gelen her belediye başkanı kendisinden bir önceki başkanı yaptığı hizmetlerin üzerine daha fazla katkı sunarak kentin bu günlere kadar gelmesine vesile oldular.

31 Mart Pazar günü önümüze sandık gelecek, Sandığa AK Parti’nin aday olarak Tahir Büyükakın girecek, sanıyoruz çok kısa bir süre içerisinde seçime katılmaya hak kazanan bütün siyasi partilerde Kocaeli Büyükşehir belediye başkan adaylarını belirleyip yarışa ortak olmaya çalışacaklar.

Seçime henüz 4 ay var dolayısı ile bugünden yarına ahkam kesmek herhangi bir aday için kazandı diyebilmek için vakit çok erken ancak son yerel ve genel seçim sonuçlarına bakıldığında Kocaeli genelinde yarışı AK Partinin adayı Tahir Büyükakın’ın kazanacağını tahmin etmek zor olmasa gerek.

Biz geçtiğimiz hafta yine bu sütunlarda “AK Parti Kocaeli Büyükşehir adaylığı için İbrahim Karaosmanoğlu’nu, Tahir Büyükakın’ı, Yüksel Ercan’ı yada siyaset ile iştigal eden herhangi bir ismi aday yapsa kazanmakta asla zorlanmayacaktır, zira seçmen 03 Kasım 2002 yılından itibaren AK Partide adayların kim olduğuna bakmadan sadece ve sadece Tayyip Erdoğan’a bakarak oy kullanıyor” görüşünü savunmuştuk.

Ancak toplumun her konuda olduğu gibi Belediye başkanları noktasında da “Değişim” talep etmesi Kocaeli’de de yeni bir belediye başkan adayı ihtiyacını ortaya çıkardı, Kocaeli gibi son derece geniş ekonomik bütçeye sahip bir yerleşim merkezinde bu değişim talebi de gündeme mecburen Tahir Büyükakın’ı  getirdi.

Birkaç istisna dışında Kocaeli Büyükşehir belediyesinde 2004 yılından bugüne kadar aynı kadro görev yapıyor, İki milyon nüfuslu bir yerleşim merkezinin Büyükşehir belediye başkanı değişmeyince olağanüstü bir “değiştir” baskısı da gelmeyince artıkemekliliği çoktan hak etmiş, geçen yıllar dolayısı ile topluma verecek hiçbir şeyleri kalmamış yüzlerce bürokrat  inşa ettikleri “Camdan saraylar” içerisinde yasak savar bir şekilde günlerini geçirmekten başka bir işe yaramayan “emir kulları” haline geldiler.

AK Partinin Kocaeli Büyükşehir adayı Tahir Büyükakın  1969 doğumlu, yani siyaset için epey genç denilebilecek bir yaşta, Hayatının çok büyük bir bölümü Kocaeli sınırları içerisinde geçen, bölgeyi cadde cadde-sokak sokak bilen Büyükakın’ın bu özelliği galiba Çayırova’dan, Köseköy’e kadar herkesin en büyük şansı.

İbrahim Karaosmanoğlu’ndan beklentiler ile Tahir Büyükakın’dan beklentiler arasında bize göre 360 derece fark olması gerekiyor, Bize göre Karaosmanoğlu’nun en büyük özelliği Yeşili sevmesi, Çevreye karşı olağanüstü duyarlılığı, Spora olan merakıydı, Eğer bugün Kocaeli yeşil ve temiz bir çevre ile anılıyorsa bunu tamamen İbrahim Karaosmanoğlu’na borçludur.

Kocaeli Büyükşehir bünyesindeki yorgunluğu, bıkkınlığı, adamsendeciliği Tahir Büyükakın bizim kadar hatta bizden daha fazla biliyor, Göreve geldiği andan itibaren Kocaeli halkının dünya gerçeklerine  göre değişen ihtiyaçları konusunda Büyükakın’ın atacağı “bilimsel ve teknolojik” adımlar bir noktada kentin geleceğini de belirleyecek.

Belediye başkan adaylığı öncesinde Üniversitede, Kocaeli büyükşehir’de, Bilecik Valiliğinde devletin tüm birimlerini tanıyan mekanizmaların nasıl çalıştığını en ince detaylarına kadar öğrenen Büyükakın Belediye başkanlığını kazandığı takdirde 31 Mart tarihi sonrası atacağı adımlar Kocaeli’nin bundan sonraki yürüyüşünün de habercisi olacaktır.

İstanbul’un Anadolu’ya açılan kapısı durumunda bulunan Kocaeli’de yaşayan milyonlarca vatandaşın Tahir Büyükakın’a güvenmesi gerekiyor, Gençliği-tecrübesi ve vizyonu ile Kenti hak ettiği yere getirecek,trafikten arınmış, teknoloji ile beslenmiş, oluşturacağı danışman kadrosu ile bundan yıllar öncesini hesap eden bir ekip ile Kocaeli hiç beklenmedik atılımları yapabilir.

Tahir Büyükakın’ın ne yapacağını açıklaması için vakit henüz çok erken, Uzun yıllar Genel sekreter olarak görev yaptığı bir kente  Bilecik Valiliğinden  belediye başkan adayı olarak dönen Tahir Büyükakın’ın alacağı her mesafe kent sınırları içerinde yaşayan iki milyondan fazla vatandaşın hayatını çok büyük oranda kolaylaştıracakken alamayacağı mesafelerde tam tersi bir etki yaratacaktır.

Bu güne kadar İbrahim Karaosmanoğlu’naŞu bürokratlar size ayak bağı oluyor” diye dertlenenler, muhtemelen aynı şikayetleri 31 Mart tarihinden sonra Tahir Büyükakın içinde yapacaklar, Çalışma temposuna çok yakından şahit olduğumuz Büyükakın’ın Seçim çalışmaları başladığında bir taraftan kendisi için propaganda yaparken bir taraftan da yeni dönemi nasıl bir ekip ile götüreceğinin hesabını en ince detaylarına kadar hesaplayacağını düşünüyoruz.

Ama bütün bu görüşlerimizin ne şekilde hayata geçeceğini öğrenmek adına öncelikle 31 Mart tarihinde sandığın önümüze konulmasını bekleyeceğiz, Zira şimdiden ne desek bir anlamı yok.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263