Seçim takviminin başlaması, Aday belirleme süresi, adayların belirlenmesi, belediye meclis üyelerinin netleşmesi , belirlenen adayların sahaya çıkıp propaganda yapmaları derken 31 Mart tarihindeki yerel seçim dün itibarı ile sonuçlandı.

Hemen yanı başımızdaki İstanbul’da meydana gelen belirsizliğin aksine Kocaeli genelinde sonuçların son derece net bir şekilde ortaya çıkması bu sonuçlar üzerine herhangi bir itirazın olmayışı Kocaeli’de AK Partinin İzmit belediyesini kaybetmesine rağmen kalan 11 ilçe ve Büyükşehir Belediye başkanlığını kazanması ile son buldu.

İsmi AK Parti Kocaeli Büyükşehir belediye başkan adayı olarak açıklanan Eski genel sekreter ve Bilecik Valisi Doç.Dr. Tahir Büyükakın’ın daha ilk andan itibaren adaydan ziyade “Kocaeli’nin başkanı” olarak kabul görmesi  seçim sonuçlarının açıklanmaya başladığı ilk andan itibaren gerçeğe dönüştü ve Büyükakın 01 Nisan tarihi itibarı ile Kocaeli’nin yeni belediye başkanı seçildi.

Seçim sonuçlarının gelmeye başladığı andan itibaren Gebze-Çayırova-Kartepe –Kandıra ve Gölcük ilçelerinde AK Parti açısından seçim kazanma adına herhangi bir sorun yaşanmayacağı ancak  İzmit-Karamürsel –Körfez-Derince-Başiskele-Darıca ve Dilovası ilçelerinde ise yarışın son ana kadar devam edeceği görüntüsü ortaya çıktı.

Bizde YSK’nın seçim sonuçlarını vermeye başladığı an itibarı ile bilgisayarımızın başında dakika dakika seçim sonuçlarını vatandaşlarımıza ulaştırmaya başladık, Kocaeli ile birlikte yurt genelinde sonuçları netleşen seçim merkezlerinde kazananları ilan etmeye başladık.

Gecenin ilerleyen saatlerinde Kocaeli genelinde AK Parti açısından sıkıntı olacağı düşünülen ve uzun saatler kafa kafaya giden yarışta artık AK Parti açısından biraz daha kolaylaşmaya ve sonuçların AK Partili belediye başkan adayları lehine gelişmeye başladığı ortaya çıktı.

Kocaeli Büyükşehir ve 11 ilçe belediye başkanlığını kazandığı netleşen AK Partili adaylar kazanmanın keyfini çıkarmaya başladıkları anlarda bütün siyasi partiler için son derece önemli olan İzmit için Millet İttifakı adayı Fatma Kaplan Hürriyet ile Cumhur ittifakı adayı Azize Sibel Gönül arasında nefese devam eden yarış  ilerleyen saatlerde Millet İttifakı adayı Fatma Kaplan Hürriyet lehine tamamlandı.

Böylelikle 2004 yılından itibaren her seçimde 13-0 tamamlanan Kocaeli seçimleri 31 Mart tarihinde bölgenin en önemli ilçesi İzmit’in CHP tarafından kazanılması ile neticelendi, Artık İzmit belediyesinin Fatma Kaplan Hürriyet tarafından kazanıldığı netleşince Kocaeli Büyükşehir belediyesini kazanan Tahir Büyükakın “Çok çalışıp beş yıl sonra İzmit’i geri alacağız” açıklamasını yaptı.

Bugün itibarı ile muhtemelen Kocaeli genelindeki 12 ilçe ve Büyükşehir belediyesinde Devir-teslim töreni yapılacak, Büyükşehir dahil 12 ilçede mevcut AK Partili belediye başkanları görevi seçimi kazanan yeni AK Partili başkanlara teslim edecekler, İzmit’te ise Nevzat Doğan görevini CHP’li Fatma Kaplan Hürriyet’e devredecek. Karamürsel’de ise yeniden aday gösterilen ve seçimi kazanan AK Partili İsmail Yıldırım ise görevine hiç ara vermeden devam edecek.

Bugün itibarı ile görevi devralıp koltuğa oturacak belediye başkanlarının kadrolaşmaya gidip gitmeyecekleri gideceklerse bu kadrolaşmanın hangi ölçülerde olacağı kısa bir zaman dilimi içerisinde netleşecek, Bugünlerde Seçimi kazanan başkanlar ile birlikte sahada görev yapan isimlere bakıldığında kadrolaşmanın hangi boyutta olacağı da aşağı yukarı fark edilebilir.

Başta Ankara olmak üzere geçmiş dönemlerde AK Partili başkanlar tarafından yönetilen belediyelerin bu seçimde Millet ittifakı bünyesindeki belediyeler tarafından kazanılması ister istemez Kocaeli ve ilçelerini daha bir öne çıkartacak, bu durum sanıyoruz ki başta büyükşehir belediye başkanı Tahir Büyükakın olmak üzere diğer AK Partili 11 belediye başkanı tarafından da daha dikkatli bir şekilde izlenecektir.

Seçimi kazanan belediye başkanlarını ve başkanlar ile birlikte görev yapacak olan meclis üyelerini tebrik ediyoruz, Geçmiş dönemde ilçe belediye meclislerinde ve büyükşehir meclisinde çok önemli bir sayısal üstünlüğü bulunan AK Partinin bu dönem en azından İzmit belediyesi ve diğer ilçelerde kazanmalarına rağmen  ucu biraz daha fazla kapanan makas dolayısı ile geçen dönemlere göre biraz daha dikkatli davranması gerekiyor.

Türkiye’nin ihtiyaçları değişiyor, bu meyanda “Sanayinin başkenti” olarak bilinen Kocaeli’de yaşayan vatandaşlarımızın ihtiyaçları da değişiyor, yeni seçilen belediye başkanlarının da bu ihtiyaçlara cevap verebilecek politikalar geliştirmeleri hepimizin faydasına olacaktır.

Neticede başkanların görevi yerelde hizmet yapmaktır, Genel siyaset ise Ankara’da yapılıyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263