Öne Çıkanlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi çelenk Özümüzden Günümüze Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ruhsatsız silah

154 yıl önceki sürgün törenlerle anıldı

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kandıra Babalı sahilinde bir araya gelen binlerce vatandaş ile birlikte 154 yıl önce Çarlık Rusyası tarafından Kafkasya'dan toplanılarak Türkiye'ye sürgün edilen ve bu sırada binlercesinin hayatını kaybettiği Abhaz ve Çerkesler için gerçekleştirilen anma törenine katıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleşen törende bir konuşma gerçekleştiren Başkan Karaosmanoğlu, “Kafkas kartallarının evlatları, sürgünün ve acının torunları olan sizleri selamlıyorum. Karadeniz’in soğuk sularından şehit olan bütün kardeşlerimizi rahmetle ve minnetle bir kez daha anıyorum. Anadolu toprakları acıların hamur olduğu mukaddesatımızdır. Anadolu büyük medeniyettir ve buraya geldiğimiz andan itibaren bizleri bu vatanımızda bu gibi acılara mahkûm etmek istediler. Haçlı ordularıyla defalarca saldırdılar” dedi.

“BİZE DÜŞEN BERABERLİĞİMİZİ VE KARDEŞLİĞİMİZİ DİRİ TUTMAKTIR”

Ülkemizi parçalamak için Çanakkale’ye gelenlere dedelerimizin, “Çanakkale geçilmez” dediğini belirten Karaosmanoğlu, “Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde İstiklal Savaşı’nı verdik. Anadolu’da Cumhuriyetimizi kurdular ve bizlere emanet ettiler. Ruhları şad olsun. Bize düşen de Cumhuriyetimizi yaşatmak ve Anadolu topraklarına sahip olmaktır” ifadelerini sarf etti. TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyon (KEFEK) Başkanı ve AK Parti Kocaeli Milletvekili R. Sezer Katırcıoğlu, AK Parti Kocaeli İl Başkan Vekili Abdullah Eryarsoy, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken ve çok sayıda katılımcının hazır bulunduğu törende konuşmasını sürdüren Başkan Karaosmanoğlu, “Bize düşen birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi diri tutmaktır. Her zaman bayrağımızın nazlı nazlı dalgalanmasını sağlamaktır. Parçalanmadan, ayrılmadan aramıza mikropların girmesine müsaade etmeden bu topraklar üzerinde yaşamaktır” şeklinde konuştu.

“YAŞANILAN BU ACILARI DA UNUTTURMAYACAĞIZ”

‘’Artık bugün düşman Çanakkale’de olduğu gibi tanklarla gemilerle gelmiyor, bize karşı taşeron kullanıyor, yetiştiriyor’’ diyerek konuşmasını sürdüren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “PKK, DEAŞ ve FETÖ gibi belalar, bu mikropların uzantıları her daim dış güçlerle bağlantılıdır. Bu gibi örgütler haçlıların devamıdır. Türkiye’ye diz çöktürmek için yapılan işlerdir. Allah’ın izniyle Türkü, Kürdü, Arabı, Çerkezi, Pomağı, Romanı velhasıl tüm milletimizle Cumhuriyetimize birlik ve beraberlik içerisinde sahip çıkacağız. Bütün bu güzelliklerin devamı içi ülkemizi kalkındıracağız ve güçlü Türkiye’yi oluşturacağız. Yaşanılan bu acıları da unutturmayacağız ve aynı acıları yaşamamak için tedbirler alacağız. Aynı acıları bir daha yaşamak istemiyoruz. Onun için güçlü bir Türkiye olmak zorundayız” dedi.

“RABBİM BİZLERİ VATANSIZ, BAYRAKSIZ BIRAKMASIN”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak Abazaca ve Çerkesçe gibi anadillerin öğrenilmesi konusunda yıllar öncesinden çalışma başlattıklarını da dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, “Dilin kaybolmaması için çalışıyoruz. Dil kayboldu mu kültür başta olmak üzere tüm değerlerimiz kaybolur. Özgürlüklerin ve insan haklarının savunucuyuz. Dünyadaki tüm firavunların elini bükeceğiz. Mazlumun yanında, zalimin karşısında olacağız. Onun için bu törenleri yapıyor ve acıları hatırlıyoruz. Zayıflamayalım ve güçlü olalım ki; bir daha bu acıları yaşamayalım. Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşları olarak bu acıları ve sürgünleri bir daha gönül coğrafyalarımızdaki insanların yaşamaması için çok çalışmalıyız. Rabbim bizleri vatansız, bayraksız bırakmasın” diyerek sözlerini tamamladı. Tören sürgün esnasında hayatlarını kaybedenler için edilen dualar ve anma etkinlikleri ile tamamlandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263