banner280
Öne Çıkanlar CHP Tarihi konak Necmettin Kuyucu polis Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası

23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 47 ülkeden bin 100 çocuğun katılımıyla bu yıl 11'incisi düzenlenen "23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali" çeşitli etkinliklerle sona erdi.

Bu yıl "Doğal Yaşam ve Çevre" temasıyla düzenlenen festivalin finali, Kocaeli Atatürk Spor Salonu'nda, 47 ülkeden gelen bin 100 çocuğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Çocuklar ülkelerinin geleneksel kıyafetleriyle folklor gösterisi yaptı. Renkli görüntülere sahne olan gösteriler, vatandaşlar tarafından ilgi gördü.

- "Ülkelerinizin rengini ve neşesini Türkiye’ye getirdiniz"

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, etkinlikte yaptığı konuşmada, 23 Nisan'ın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği dünyadaki tek bayram olduğunu söyledi.

23 Nisan'ın aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı gün olduğunu belirten Çakmak, "Bugünün ve geleceğin en değerli varlıkları siz çocukların bayramını kutluyorum." dedi.

Dünyanın 47 ülkesinden bin 100 çocuğun, her yıl olduğu gibi Kocaeli'de buluştuğunu anlatan Çakmak, şunları kaydetti:

"Ülkelerinizin rengini, kokusunu, çocuk neşesini Türkiye'ye, Kocaeli'ne getirdiniz. Biz her yıl bugünü hasretle bekleriz. Çünkü aslında bahar, sizler şehrimize geldiğinizde başlıyor. Güneş açıyor, toprak uyanıyor, çiçekler büyüyor ama siz geldiğinizde bahar anlamlı oluyor. Burada yaşıtlarınızla buluşuyorsunuz. Birbirinizle kucaklaşıyor, farklı ülkelerden farklı insanlarla tanışıyorsunuz. Sevinci, neşeyi, kardeşliği paylaşıyorsunuz. Farklılıkların bir zenginlik olduğunu yaşayarak öğreniyorsunuz. Her biriniz, şehrimizde bir ailenin yanında misafir oldunuz. Anneler, babalar, ablalar, abiler, iyi iyi insanlarla vakit geçirdiniz. Yaşadıklarınızı, gördüklerinizi, hislerinizi, ülkenize döndüğünüzde başta anne babalarınız olmak üzere herkesle paylaşın. Güzelliği paylaşarak çoğaltın. Buna bütün dünyanın ihtiyacı var."

23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali, misafir çocuklara hediyeler verilmesiyle sona erdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263