Öne Çıkanlar CHP polis Tarihi konak Necmettin Kuyucu Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası

Balıkesir'de kağıt rölyef sergisi

BALIKESİR (AA) - Balıkesir'in Edremit ilçesinde hizmet veren bir kağıt rölyef kursuna katılan kursiyerlerin hazırladığı çalışmalar, açılan sergiyle izlenime sunuldu.

Edremit Belediyesi ev sahipliğinde Ayşe Sıdıka Etnografya Müzesi'nde açılan sergide, 14 kursiyerin 2 yıllık çalışmaları sonucunda ortaya çıkan ve boyut kazandırılmış resimlerden oluşan 80 eser, sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Sergi hakkında AA muhabirine bilgi veren hobi evi sahibi Nihal Turhan, rölyef çalışmasının, kağıtları arkadan öne doğru keserek ve kat kat üst üste koyarak boyut kazandırılması sonucunda ortaya çıktığını söyledi. Turhan, sergide 14 kursiyer tarafından hazırlanan 80 çalışmanın bulunduğunu dile getirdi.

Emekli öğretmen ve rölyef kursu öğreticisi Hamide Cun ise rölyef kursuna üç yıl önce başladığını belirterek, "Hobi evine bir çalışma götürdüm ve oradaki arkadaşlar öğrenmek istediler. Sonrasında bu kursa başladık. İki sene boyunca kursiyerlerimizle birlikte bu çalışmaları yaptık. Hepsi de çok becerikliler. Bu eserleri ortaya koydular." dedi.

Kağıt rölyef çalışması yaparken önce bir resim seçtiklerini anlatan Cun, "En az 120 gramlık bir kağıda fotokopi çektiriyoruz. Bu fotokopiyi üst üste, tabakalar halinde zemine yerleştirdikten sonra resmi şekline göre kesiyoruz ve özel bir ütü ile ütüleyerek ve öne doğru gererek, katlayarak şekil verip soğuk silikonla yapıştırıyoruz. Boyut kazandırdığımız resmi boyayıp vernikleyerek çalışmayı tamamlıyoruz ve çerçeveletiyoruz." diye konuştu.

Sergiyi gezenlerden Sabiha Şen de kursiyerlerin çok güzel hazırlandıklarını ve eserleri çok beğendiğini ifade etti.

Sergi 18 Ağustos'a kadar gezilebilecek.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263