banner280
Öne Çıkanlar CHP Necmettin Kuyucu Tarihi konak Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası SASKİ

Bandırma'da

BALIKESİR (AA) - Türk Hava Kurumu (THK) Bandırma Şubesi tarafından "Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme (BENGİ) Projesi" kapsamında ilk ve orta dereceli okul öğrencilerine yönelik "Kağıt Model Uçak Yarışması" düzenlendi.

THK Bandırma Şube Başkanı Varol Memişler, 40 okuldan 10 bin öğrencinin okullarındaki elemelere katıldığını, Bandırma Ortaokulu Spor Salonu'nda yapılan yarışmalarda ise 72 öğrencinin mücadele ettiğini söyledi.

Memişler, "Amacımız, çocuklarımızın araştırmaya sevk etmek. El becerilerinin artması, birlikte iş yapma ve yaratıcılıklarının gelişmesini hedefliyoruz." dedi.

Final yarışmalarında, birinci ve ikinci sınıflarda sırasıyla Yusuf Arslan (Yaman Egeli İlkokulu), Can Aktaş (Hürriyet İlkokulu), Batuhan Kuşçu (Çalışkanlar İlkokulu), 3'üncü ve 4'üncü sınıflarda Ahmet Ali Tahsin (Fatih İlkokulu), Nur Muhammer Bilgi (Ticaret Odası İlkokulu), Atakan Kondu (Şehit Süleymanbey İlkokulu), 5'inci ve 6'ncı sınıflarda Mehmet Eren Ergün (Korgeneral Enver Akoğlu Ortaokulu), Soner Bali (Fatih Ortaokulu), Harun Doğan (Aksakal Umut Akkaya Ortaokulu), 7'nci ve 8'inci sınıflarda ise Güvenç Engin (Yaman Egeli Ortaokulu), Enes Berk Ören (Eti Maden Ortaokulu), Caner Can (Hasan Atlı Ortaokulu) dereceye girerek çeşitli hediyeler ve maket uçak kiti kazandı.

Öğrencilerin hediyeleri Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, Belediye Başkan Yardımcısı Metin Ok, 6'ncı Ana Jet Üssü ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Albay Selahattin Akalp, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, İlçe Spor Müdürü Hüseyin Elüstü tarafından verildi.

Tören sonunda öğrencilere hitap eden Hava Pilot Albay Selahattin Akalp, "Havacılık bir sevda meselesidir, arzu meselesidir. Sizleri böyle havacılıkla iç içe, göklerde bulunan istikbali yakalamak için uğraşırken görmek beni çok mutlu ediyor. Sizleri canı gönülden kutluyorum, birçoğunuzla göklerde görev yapmak istiyorum." diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263