banner281
Öne Çıkanlar Selami Şahin ayva lokumu Şişecam Topluluğu Berk Uzel genç dansçı

Bandırma'da Muhtarlar Günü kutlandı

BALIKESİR (AA) - Balıkesir'in Bandırma ilçesinde Muhtarlar Günü düzenlenen törenle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Törende konuşan Türkiye Muhtarlar Derneği Bandırma Şube Başkanı Hüseyin Kocabıyık seçimlerde muhtarlara başarılar diledi.

Bandırma Muhtarlar Derneği Başkanı Nur Hancıoğlu da muhtarların yönetimin önemli bir ayağı olduğunu belirterek, "Muhtar' kelime anlamıyla Türk toplumunun geleneklerinden ortaya çıkmış bir kavramdır. 'Söz sahibi', 'seçilmiş', 'eren' ve 'ihtiyar' anlamı da taşımaktadır. Muhtarlarımız demokrasinin vazgeçilmez unsurdur." diye konuştu.

Belediye Başkanı Dursun Mirza ise imkanlar doğrultusunda muhtarlara destek olduklarına vurgu yaparak, "Muhtarlık çok önemli bir müessese ve demokrasinin ilk ayağı. Uzun yıllardır sürüp geliyor. Ben onları mahallelerin belediye başkanı olarak görüyorum. Onlar mahallenin en güvenilir insanları ve sorunları üst mercilere ulaştıranlar. Bu işi hakkı vererek yaparsanız zevkli ama meşakkatli bir iş. Halkın sorunlarını çözmek kadar bizleri mutlu eden daha güzel bir şey yok." dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263