Öne Çıkanlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özümüzden Günümüze çelenk Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ruhsatsız silah

Bebek örerek aile bütçelerine katkı sağlıyorlar

SAKARYA (AA) - Sakarya'da açılan kursta eğitim alan 12 kadın, yaptıkları örgü oyuncaklarla aile bütçelerine katkı sağlıyor.

Söğütlü ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce açılan "el örgüsü bebek yapımı" kursuna giden 12 kadın, "amigurumi" adı verilen örgü tekniğiyle bebek, tavşan, zürafa, fil, ördek ve kelebek gibi oyuncakların yapımını öğreniyor.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Muhammet Ali Akkuş, açtıkları kursa, çoğunluğu ev hanımı 12 kadının katıldığını belirterek, kursiyerlerin örgü yaparak hem oyuncakların yapımını öğrendiğini hem de terapi olduğunu söyledi.

Özcan, kursu, kadınların hem boş zamanlarını değerlendirmeleri hem de ekonomik hayata katılımlarını sağlamak amacıyla açtıklarını dile getirdi.

El sanatları öğretmeni Filiz Ulusoy da kursta örgü bebek yapımını öğrettiğini ifade ederek, kursiyerlerin hem terapi olduklarını hem de ev ekonomilerine katkı sağladıklarını kaydetti.

Çocuklar için kesinlikle elde örülmüş oyuncakları tavsiye ettiğini aktaran Ulusoy, "Plastik oyuncaklar çocuklarımızın sağlığı acısından riskli oyuncaklar çünkü yıkanamıyorlar ve içinde ne maddeler olduğunu bilemiyoruz. Onun için organik oyuncak dediğimiz elde ördüğümüz örgü oyuncakları tavsiye ediyoruz." diye konuştu.

Kursiyer Ayşe Karaz ise kursa gelerek boş zamanını değerlendirdiğini belirterek, "Bu kursa torunuma örgü bebek örmek için geldim. Baktım ki güzel bir iş, sonra bu işi ticaret yapmak için düşündüm. Burada ördüğümüz örgü bebekleri hem hediyelik yapmak ve hem de ev ekonomisine katkıda bulunmak için yapıyorum. Unutkanlık sorunum vardı.Burada çalışırken unutkanlığımı aşıyorum ve terapi oluyorum. Ev hanımları evde boş oturmasın, böyle kurslara katılsın." ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263