Öne Çıkanlar Bursa Tekirdağ Balıkesir Bilecik Sakarya

Bilecik'te

BİLECİK (AA) - Bilecik Belediyesi ve İŞ-KUR İl Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleştirilen "El Ver Ustam Projesi" kapsamında örülen sepet ve fileler sergilenmeye başlandı.

Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Gürses, Yaşayan Şehir Müzesi'ndeki serginin açılışında yaptığı konuşmada, belediye öncülüğünde hazırlanan projeyle kadınların daha çok yaşama dahil olmaları ve ev ekonomilerine katkıda bulunmalarını amaçladıklarını söyledi.

Belediye Strateji Geliştirme Müdürü ve Proje Koordinatörü Hülya Eçen Çalışkan'a ve projede yer alan katılımcılara teşekkür eden Gürses, özellikle kadınlar tarafından gerçekleştirilen çalışmalara gerekli katkıları vermeye hazır olduklarını kaydetti.

Proje Koordinatörü Hülya Eçen Çalışkan ise projenin büyük ilgi gördüğünü belirterek, "Kursiyerlerimiz bu proje kapsamında ürettikleri ürünlerle hem meslek sahibi oluyor hem de sosyal hayata daha çok dahil oluyorlar. Projemiz kapsamında güzel ürünler ortaya çıktı. Her birinin hem estetik değeri var hem de işlevi var. Projeyle hem kadın istihdamını artırmayı amaçlıyoruz hem de unutulmaya yüz tutmuş meslekleri ustalardan çıraklara aktararak yaşatmış oluyoruz." diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263