Öne Çıkanlar Ergene Nehri finansal okuryazarlık engeliler ayvalık 29 göçmen yutma bozuklukları

Bilecik'te Turizm Haftası etkinlikleri

BİLECİK (AA) - Turizm Haftası dolayısıyla Bilecik Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından etkinlik düzenlendi.

İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Kocabıçak, Şeyh Edebali Kültür Kongre Merkezi'ndeki programda yaptığı konuşmada, turizmin, insanların yeni yerler görme, keşfetme ve dinlenme ihtiyacından doğmuş, tarihi de insanlık kadar eski bir sektör olduğunu söyledi.

''Bacasız sanayi'' olarak ülkelerin dört elle sarıldıkları sektörün, gerek bugün gerekse gelecekte en önemli gelir ve istihdam kaynaklarından olmaya devam edeceğini vurgulayan Kocabıçak, ''7 bin yıllık tarihiyle birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan ülkemiz, bir açık hava müzesi niteliğiyle 'deniz, kum, güneş üçlemesine ek olarak tarih, kültür ve inanç turizminin merkezi olmaya en güçlü adaydır. Dört mevsimin bir arada yaşanabildiği tek yer olan Anadolu aynı zamanda eşsiz güzellikteki yaylalarıyla yayla turizminin el değmemiş doğasıyla da ekoturizmin merkezi olacaktır.'' diye konuştu.

Kutlamalar, şiirlerin okunması, Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin Bilecik yöresi kıyafetleri defilesi, kokteyl hazırlama ve meyve süsleme gösterisi, ''Genç Aşçılar Yemek ve Genç Barista İçecek Hazırlama Yarışması"nda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve mezun öğrencilerin meslek yemini etmesiyle sona erdi.

Vali Bilal Şentürk ve beraberindekiler daha sonra İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü iş birliğinde açılan sergiyi gezdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263