banner280
Öne Çıkanlar Aksaray tahinlisi ORKA Holding Saadet Partili Nazır Cihangir İslam ezan Tarihi Yeşil Cami

Bursa Geleneksel El Sanatları Festivali'ne doğru

BURSA (AA) - Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu yıl 4'üncüsü düzenlenecek Bursa Geleneksel El Sanatları Festivali'ne 48 kentin yanı sıra 6 ülkeden toplam 124 sanatçının katılacağını söyledi.

Büyükşehir Belediyesinin yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanlığının desteklediği, Bursa Kent Konseyi tarafından organize edilen festival, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde 24 Nisan'da kapılarını açacak.

Kent Konseyi Cam Salon'da düzenlenen festivalle ilgili basın toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İpek Yolu'nun son durağı olan, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan, tarihi çarşı ve hanlarıyla bir sanatkarlar şehri olan Bursa'nın kültürüne sahip çıktıklarını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa'nın kültürel zenginliğinin ön plana çıkması noktasında pek çok çalışma gerçekleştirdiklerini vurgulayan Aktaş, "Bu yıl dördüncüsünü hizmete açacağımız Geleneksel El Sanatları Festivali, önem verdiğimiz projelerden biri. Organizasyonda kültürümüzün eşsiz örneklerini teşkil eden ancak günümüz şartlarına bağlı olarak her geçen gün kaybolmaya yüz tutan sanatlarımızı yaşatma ve geleceğe taşıma hedefiyle yola çıktık. Festivale 6 yabancı ülkeden, yurt içinden de 48 şehirden 124 sanatçı katılacak." diye konuştu.

Festival için fuar alanında 80 stant kurulacağını bildiren Aktaş, "Festival kapsamında Karagöz kukla oyunları, kılıç kalkan gösterileri ve söyleşiler de olacak. 88 farklı sanat dalında 2 binin üzerinde eser sanatseverlerle buluşacak. Festivale, Kültür ve Turizm Bakanlığı da destek veriyor. Bakanlık listesine kayıtlı 40 sanatçının festivalimizde yer alması sağlandı." ifadelerini kullandı.

Kaybolmaya yüz tutan el sanatlarının yaşatılması hedeflenen festivale; Köstence, Bükreş (Romanya), Şumnu, Filibe (Bulgaristan), Prizren (Kosova), İşkodra (Arnavutluk), Gümülcine (Batı Trakya) ve Şeki'den (Azerbaycan) gelecek ustalar ayrı bir renk katacak.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Fuar Alanı'nda, ahşap oyuncak yapımı, bakır tel işleme, baston yapımı, boynuz işçiliği, demircilik, geleneksel Karadeniz çorabı, geleneksel Türk okçuluğu, kat-ı sanatı, kırkyama, tel kırma, tezhip, yemenicilik ve yorgan yapımı gibi sanat dallarında binlerce eser sergilenecek, usta sanatçılar gün boyu canlı performans düzenleyecek.

Festival 28 Nisan'a kadar devam edecek.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263