Öne Çıkanlar finansal okuryazarlık Ergene Nehri ayvalık 29 göçmen yutma bozuklukları engeliler

Dedelerinin oyunlarını unutturmamak için ebeveynleri ile sahneye çıktılar

BİLECİK (AA) - Bilecik'te geçmiş yıllarda kalan ve unutulmaya yüz tutmuş oyunları yeniden canlandırmak için çocuklar, anne ve babalarıyla sahneye çıktı.

Bilecik Valiliğince Kozabirlik İlkokulunda düzenlenen etkinlikte ilkokul ve ortaokul öğrencileri, "Öğrenci-Veli Oyun Oynuyor Projesi" kapsamında, anne ve babalarıyla mendil kapmaca, engel aşma, kule devirme ve dart oynadı.

Programın kendisini çok mutlu ettiğini ve heyecan duyduğunu belirten Vali Bilal Şentürk, "Veli olarak çocuklarla vakit geçirmek, spor yapmak özellikle çok anlamlıydı. Bu etkinliklerle velilerle çocuklarımızı daha yoğun kaynaştırmak, ortak zaman geçirmelerini sağlamak, takım ruhu oluşturmak, beraber iş yapma becerisini geliştirebilmek, zorlukları parçalara bölerek başarabilmek, küçük sorumlukları paylaştırarak başarılı olma kabiliyetini kazandırmak üzere böyle bir çalışma yaptık." dedi.

Şentürk, çalışmanın temelinde Şeyh Edebali Üniversitesinin olduğunu aktardı.

Üniversiteden bir akademisyenin teklif ve telkinleriyle özellikle geleneksel oyunları yeniden canlandırmak üzere okullarda bu tür etkinlikleri yoğun bir şekilde yapmak istediklerini anlatan Şentürk, "Dolayısıyla bunun faydalarını da her türlü çalışmada göreceğiz; buna inanıyorum. Takım demek, birlikte iş yapmak demek, birbirinin eksiğini tamamlamak demek, birbirini motive etmek demek. Çocuklarımızla spor yapalım, çocuklarımızla beraber vakit geçirelim. Bunun hazzı başka." diye konuştu.

Öğrenciler ve velileri ise etkinlikten duydukları mutluluğu dile getirdi.

Anahtar Kelimeler:
BilecikVeliUnutulmuş

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263