banner280
Öne Çıkanlar Aksaray tahinlisi ORKA Holding Saadet Partili Nazır Cihangir İslam ezan Tarihi Yeşil Cami

Geleceğin Sineması'nda 18'nci heyecan başladı

BURSA (İGFA) - Sinema öğrencilerinin nitelikli kısa film yapabilmeleri için gerekli maddi ve ayni imkanları yaratabilmek adına T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) iş birliğiyle gerçekleştirilen “Geleceğin Sineması” için başvurular başladı.

Benzer kısa film yarışmalarından farklı olarak gençler tarafından nitelikli filmler üretilmesine destek olma hedefiyle, senaryo aşamasından üretim aşamasına kadar seçmeler, eğitimler ve maddi desteklerle gerçekleştirilen yarışma, 18. yılında da genç sinemacılara desteğini devam ettirecek. Daha önceki yıllarda hayata geçen filmlerden birçoğunun gerek Türkiye’de gerekse uluslararası festivallerden ödüllerle dönmesi, Geleceğin Sineması’nı bu konuda yaptığı çalışmaların karşılığını alabilmiş nadir festivallerden biri haline getirdi.

TÜRSAK'TAN DESTEK

18 yıldır T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) iş birliğiyle gerçekleştirilen Geleceğin Sineması’nda bu yıl 10 projeye 6 bin TL maddi destek ve danışmanlık desteği verilecek. Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti genelindeki devlet, özel ve vakıf okullarının sinema ve medya bölümlerinde okuyan ön lisans, lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin katılımına açık yarışmanın başvuruları geleceginsinemasi.com adresindeki başvuru formu üzerinden gerçekleştirilecek. Başvurular için son tarih 19 Mart 2021 olarak belirlendi.

GEÇTİĞİMİZ YILIN KAZANANLARI

Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti genelindeki tüm devlet, özel ve vakıf okullarının sinema ve medya bölümlerinde okuyan ön lisans, lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin yoğun katılımıyla geçen yıl gerçekleşen Geleceğin Sineması’nda Melih Önder’in Beni Aya Uçur!, Nadir Kocakaya’nın Cevapsız Arama, Muhammed Günaydın’ın Dur Bak Dinle Geç, Doğan Belge’nın İnşaattaki, İrem Günen’in Kalanlar, Yiğit Armutoğlu’nun Majid'den Sevgilerle, Feyzi Baran’ın Pembe Krampon, Begüm Aksoy’un Smirna'nın Çukuru, Hakan Eyilik’in Su Birikintileri ve Çamurlar ve Ferit Göktaş’ın Tablodaki Kadın adlı senaryoları yarışmanın kazanan eserleri olmuştu.

Geleneksel olarak 18 yıldır başarıyla gerçekleştirilen Geleceğin Sineması, bir yandan Türk Sineması’nın geleceğine giden yolu aydınlatırken bir yandan da akademik başarıları ve gelecekteki kariyerleri için film yapması gereken öğrencileri daha iyi projeler hayal edebilmeleri konusunda motive etmeye devam edecek.

Yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgiler ve güncel duyurular geleceginsinemasi.com adresi ve TÜRSAK Vakfı'nın sosyal medya hesaplarından takip edilebilir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263