banner280
Öne Çıkanlar Aksaray tahinlisi ORKA Holding Saadet Partili Nazır Cihangir İslam ezan Tarihi Yeşil Cami

BALIKESİR (AA) - Balıkesir'de açılan İda Harmoni Çini ve Seramik Sergisi sanatseverlerden yoğun ilgi gördü.

Edremit Belediyesi Ayşe Sıdıka Erke Etnografya Müzesi’nde açılan sergide, tuval üzerine akrilik çalışmaların yanı sıra çini ve seramik eserler de yer alıyor.

Sergi hakkında AA muhabirine konuşan bulunan sanatçı Nalan Direr, 2011 yılından beri eşiyle birlikte çini, akrilik resim, çini, cam altı resim ve seramik çalışması yaptıklarını söyledi.

Direr, ortaya oldukça güzel eserler çıkardıklarını belirterek, "Geleneksel çini çalışıyoruz. Akrilik resim çalışmalarım var. Değişik görseller üzerinde çalışıyoruz. Mitolojiyi işliyoruz çalışmalarımızda. Ben özellikle at ve kadın teması üzerinde yoğunlaşıyorum. Çünkü özgürlük diye düşünüyorum ikisini de. Üç dönemdir eşimle beraber çini üzerine yoğunlaştık. Ortaya güzel şeyler çıktığına inanıyorum." diye konuştu.

Serginin açılışında konuşan Edremit Belediye Başkanı Metin Tunçer de ilçenin tarihsel, kültürel ve doğal olarak büyük zenginlikleri barındırdığına değinerek, "Bu zenginliklerin içerisinde bölgemizde bu güzellikleri sergilemek adına sanatçı arkadaşlarımız sürekli sergiler açılıyor, büyük fedakarlık yapıyorlar. Bizler de Edremit Belediyesi ve yerel yönetim olarak sanatı seven, sanata gönül veren insanların kendilerini ifade ettikleri bu ortamlarda bulunmaktan dolayı çok mutluluk duyuyoruz. Bu konuda emek veren değerli sanatçılarımızı kutluyorum.” şeklinde konuştu.

Yaklaşık 200 eserin yer aldığı sergi 21 Temmuz’a kadar ziyarete açık olacak.

Anahtar Kelimeler:
BalıkesirEdremitSergiİDA

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263