banner281
Öne Çıkanlar eğitim desteği Yüksek Lisans Sakaryaspor Kulübü Başkanı Cevat Ekşi Kasımpaşa Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu

Kocaeli'de, Çanakkale'den İstiklal'e türkülü anma

KOCAELİ (İGFA)-  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, “Çanakkale’den İstiklale Bağımsızlık Destanı” temalı bir program düzenledi. Sanatçı Uğur Işılak ve Yazar Serdar Tuncer’in katılım sağladığı programda Çanakkale Savaşı’nda milletimizin azmi ve kahramanlıkları tekrar hatırlatıldı. Programda zaman zaman duygusal anlar yaşanırken “millet olarak aidiyetimizin, değerler manzumemizin, istiklal ve istikbal anlayışımızın sembolü olan İstiklal Marşı’nın önemi şiir ve türkülerle vurgulandı.

Kocaeli Kongre Merkezi'nde düzenlenen ve pandemi koşulları dolayısıyla sınırlı tutulan program, Büyükşehir Belediyesi'nin YouTube ve gençlik projesi Kılavuz Gençlik Instagram hesaplarından canlı olarak yayınlandı. 

Programda sahne alan yazar Serdar Tuncer Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un hayatından kesitler aktarırken, Milli Şairimizin şiirlerini de seslendirdi. Programa katılan bir diğer isim sanatçı Uğur Işılak ise seslendirdiği eserlerle salondakilere ve canlı yayını takip edenlere duygusal anlar yaşattı. Özellikle Uğur Işılak tarafından seslendirilen "Çanakkale Türküsü", "Bayrağı Elden Bırakma" ve milli mücadele dönemini anlatan diğer eserlerle yaşanan kahramanlıklar bir kez daha hatırlandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263