Öne Çıkanlar finansal okuryazarlık Ergene Nehri ayvalık 29 göçmen yutma bozuklukları engeliler

Tarihi Uzunçarşı'nın restorasyonu tamamlandı

SAKARYA (AA) - Sakarya'da restorasyon çalışmaları tamamlanan tarihi Uzunçarşı'da açılış töreni düzenlendi.

Adapazarı ilçesindeki tarihi çarşı girişinde yapılan törende konuşan Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, göreve başladıktan sonra katıldığı ilk tören olduğunu belirterek, şehrin tarihinde önemli bir yere sahip olan alana verilen emeğin sonucunu görmenin güzel olduğunu söyledi.

Tarihi çarşıların muhabbetin ve eğitimin yeri olduğuna değinen Vali Nayir, "Biz burada binalarla geçmişi hatırlayacağız. Geçmiş hakkında çok şey anlatacak. Bizim binalarımız yatay mimarinin en güzel örnekleridir, ruhu vardır. Güzel bir işbirliği içerisinde en güzeli başarılmış. Bu emeğin korunması gerekiyor. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Göreve geldiğinde geçmişin hafızasını yaşatarak şehir kimliğini gelecek kuşaklara aktaracak bir Sakarya inşa etmeyi, en büyük hayallerinden biri olarak gördüğünü anlatan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, "Biz ve bizden önceki kuşaklara yeri doldurulamayacak anılar bırakan ve bir şehre ait olma hissini her daim canlı tutan eski yapıları, bugünün Sakarya'sına kazandırmayı kendimize bir görev edindik. Çünkü biz, belediyeciliğin, alt ve üst yapı projeleri üretmek kadar, şehre ait hafızayı diri tutacak kültürel projeleri de hayata geçirmek olduğu bilincine sahibiz." dedi.

Yeninin cazibesine kapılarak eskiyi bir kenara atmadıklarını vurgulayan Toçoğlu, "Tasavvurunda insan olan bir şehir, mayasında kültürel iklim olan bir hafıza inşa etmek için, ilhamımızı her zaman kadim köklerimizden aldık. 150 yılı aşkın geçmişiyle şehrimizin en eski ticaret alanı olan Uzunçarşı'yı bugün yeniden gün yüzüne çıkarmanın sevincini sizlerle paylaşıyorum. Hamdolsun ki, bugün, burada hep birlikte bir tarihe tanıklık etmenin mutluluğu içerisindeyiz." diye konuştu.

Yaklaşık 16 milyon liraya mal olan iki etap çalışma kapsamında 147 yapının restore edildiğini aktaran Toçoğlu, projenin 3. etabının projesinin bittiğini, yakın zamanda ihaleye çıkılacağı müjdesini verdi.

Tarihi Uzunçarşı'da 50 yıl ve üzerinde esnaflık yapanlara plaketin verildiği törene, AK Parti Sakarya milletvekilleri Çiğdem Erdoğan Atabek ve Recep Uncuoğlu, AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akgün Altuğ, Sakarya Barosu Başkanı Abdurrahim Burak, Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Alişan, ilçe belediye başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Anahtar Kelimeler:
SakaryaTarihi Uzunçarşı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263