Öne Çıkanlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi çelenk Özümüzden Günümüze Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ruhsatsız silah

Topladıkları 45 bin kapağı sanata çevirip sergi açtılar

BALIKESİR (AA) - Karesi Kent Konseyi Engelli Meclisi'nin düzenlediği "Plastik Kapaklardan Mozaik Tablolara" isimli sergi, ilçedeki bir alışveriş merkezinde açıldı.

Bazıları engelli 48 öğrencinin 5 ayda topladığı 45 bin plastik şişe kapağından yaptıkları 12 eserden oluşan sergi, bir alışveriş merkezinin toplantı salonunda törenle açıldı.

Açılış öncesi konuşma yapan Engelli Meclisi Başkanı Zeki Uslu, bu projede asıl amaçlarının özel eğitim okulu ve kaynaştırma sınıflarında eğitim gören öğrencileri sanatla buluşturmak olduğuna değinerek, "Biz bu özel ve güzel çocuklarımızla çıktığımız yolculukta lise öğrencilerinin ve resim öğretmenlerinin yardımı ile bu projeyi tamamlamış olduk. Sonuç olarak şunu söylemek lazım imkan verildiğinde her engelli bir şey başarabilir. Herkesin başarabileceği sanat, eser olabilir mutlaka başarabileceği bir şey olduğunu kanıtlamaya çalıştık bunu da başardığımızı düşünüyorum." diye konuştu.

Sergi, Engelli Meclisi himayesinde, Güzel Sanatlar Lisesi, Zafer İlkokulu, Çiğdem Batubey Ortaokulu, Firdevs Hattatoğlu Mesleki Özel Eğitim Merkezi, Fatih Ortaokulu, Şehit Jandarma Teğmen Cengiz Evranos İlkokulu ve Karesi Rehberlik Araştırma Merkezi işbirliğiyle düzenlendi.

Serginin açılışına, Balıkesir Vali Yardımcısı İsmail Demirhan, Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karesi Belediye Başkan Yardımcısı ve Karesi Kent Konseyi Başkanı Mürsel Sabancı ve davetliler katıldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263