banner280
Öne Çıkanlar CHP Tarihi konak Necmettin Kuyucu Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası polis

YALOVA (AA) - İl Kültür ve Turizm Müdürü Şeref Tali, "Yalova'nın Turizm Rotalarının Belirlenmesi Projesi"nin Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından onaylandığını bildirdi.

Tali, yaptığı yazılı açıklamada, bölgeye gelen turist sayısını ve ortalama kalış süresini artırarak turizm sezonunun genişletilmesi ve böylece bölgenin turistik cazibe merkezi haline getirilmesi için MARKA iş birliğiyle "paket tur" çalışması yürütüldüğünü aktardı.

Bu kapsamda, 15 Mart'ta MARKA'nın Kocaeli'deki merkez ofisinde imza töreni ile lansman yapıldığını duyuran Tali, şunları kaydetti:

"Bu projenin amacı, turizm faaliyetlerini kıyı, deniz, turizmin ötesine taşıma, alternatif turizm türlerini geliştirerek turizm faaliyetlerini 12 aya yayma, Yalova’mızı sahip olduğu farklı değerleri ile tanıtmak. Yalova özelindeki turizm destinasyon rotalarımızın belirlenmesi, veri tabanının oluşturulması. İlimize günübirlik, iki günlük ve üç günlük paket turların hazırlanması amacı ile konusunda uzman bir firma tarafından tanıtım broşürü, katalog hazırlanması ve paket tur materyallerinin ilgili firmalara ve seyahat acentelerinin istifadelerine sunmak ve Yalova'nın turizm gelirlerini artırarak istihdam sağlanmasını ve turizm pastasından daha fazla pay almasını sağlamaktır."

Anahtar Kelimeler:
Yalova

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263