Kadere bak. Zaman su gibi akıp gidiyor. Çocukluğumuzda duyduğumuz, gençliğimizde öğrendiğimiz onca kavram… Şimdi o kavramlar arasında bir karmaşa mı, kargaşa mı ya da ortaklaşma mı desem sürüp gidiyor. Bizde kavramlar arasında sıkışıp kalmışız.

Neydi o kavramlar? Şimdi sizlere o kavramlardan bahsedeceğim:

1. Kapitalizm: Öncülüğünü ABD’ nin yaptığı ve daha sonra Avrupa Birliği’ nin de ortaklaştığı aynı zamanda Hıristiyan dünyasının temelini oluşturan süper güç. Vahşi, sınır tanımaz, acımasız ezip geçen bir buldozer, Batı bloğu.

2. Sosyalizm: Öncülüğünü Sovyetler Birliği’ nin yaptığı Çin, Kuzey Kore vb. ülkelerin ortaklaştığı bir Doğu Blok’ u. Bu blok ta yine Hıristiyan dünyasının bir bileşeni.

3. Ortadoğu, Arap yarımadası ve bölgede kalan diğer tüm unsurlar: Ülkemizin de içinde bulunduğu ağırlığını Arap ülkelerinin oluşturduğu ve Müslüman dünyasının merkezi olan, kutsal değerlerin temelini oluşturan bir bölge. Ülkemizin de içinde bulunduğu dedim, çünkü Müslüman dünyası içerisinde ki en önemli aktörlerdendir ülkemiz.

İşte kavramlar bunlar. Ancak, bu kavramları biz biri diğerine karşı bilirdik hep. Hatta geçmişte gördük ve yaşadık. Daha sonra Sovyetler Birliği’ nin dağılmasıyla başlayan sosyal ve siyasal değişimler, ne yazık ki günümüze farklı bir biçimde etki etmektedir. Kapitalizmle Sosyalizm hatta Ortadoğu Ülkeleri şu an kol kola girmiş vaziyette. Dünyanın neresinde bir parça özgür toprak kalmış ya da nerede birkaç milyon varil petrol var hemen çöreklenirler. Pay kapma yarışmasıyla insanları katlederler. Tabiri caiz ise, kimin eli kimin cebinde belli değil. Bunu bölge ülkeleri öyle görüyor. Aslında kimim elinin kimin cebinde olduğu gayet açık.

Kılıf hazır. Sözüm ona, kendilerinde dahi olmayan Demokrasiyi, Ortadoğu ülkelerine getirebilme adına insan hayatlarıyla, ülke sınırlarıyla oynamaya başladılar. Yani bir çeşit; böl, parçala, küçült ve yönet taktiği. Aslında gerçek tabi ki bu değil. Gerçek o bölgede bulunan yer altı zenginliklerini, petrolünü kapma gerçeği. Aslın da bunu bilmeyen hiçbir kimse olmamasına rağmen, takılmış gidiyorlar bu Vahşilerin arkasına. Bunun için de o bölgedeki küçük grupları, aşiretleri, şeyhleri, etnik grupları harekete geçirerek, kargaşa yaratarak hatta kardeşi kardeşe kırdırarak, yıllarca etle tırnak gibi birbirine geçmiş toplulukları vuruşturarak petrolün üzerine oturmaya çalışıyorlar. O küçük gruplara da sözüm ona; devlet olma, özgür olma ( Kukla devlet olma! ) fikrini empoze ederek kontrol altında tutma politikasını sürdürmektedirler.

Eee şimdi bakalım; hani siz farklı siyasal düşüncelere sahiptiniz, bir birinize karşıydınız? Hani siz bir birinizi dünya için tehlike görüyordunuz? Hani siz Sosyalizme, Kapitalizme, Aşiret devleti sistemlerine karşıydınız? Ne oldu da bu üç değişik Küresel Güç Bloğu şimdi ortaklaşmaya başladı? Sakın burada bir Menfaat Güç Birlikteliği oluşmuş olmasın? Kendi yarattığınız PKK, IŞİD… vb. canavarları şimdi yok etmeye uğraşıyorsunuz. Gerçi yok etmeyi de düşündüğünüze kimseyi inandıramazsınız ya. Yoksa bir süreliğine uyku moduna mı almaya çalışıyorsunuz. Eee yani yok ederseniz, yarın acilen lazım olursa hemencecik nereden oluşturacaksınız değil mi? Irak’ta, Suriye’ de, Mısır’ da, Lübnan’da, Filistin’ de, Türkiye’ de, İran’da ve diğer Ortadoğu ülkelerinde ne var da tüm Emperyalist, Kapitalist, Sosyalist vs. güçler orada?

Bu ‘’Emperyal Güç Blokları’’ bir ortak akılla ülkemizi de Ortadoğu’ da yaktıkları bu ateş çemberinin içine çekebilmek için olağanüstü çaba sarf ediyorlar. Reyhanlı’ da, Diyarbakır’ da, Suruç’ ta, Ankara’ da, İstanbul’ da ve yine Ankara ve Diyarbakır’ da hız kesmeyen kalleş saldırılar ( ben! ) merkezli değildir. Tabi ki Küresel Güç merkezlidir. Ancak bizim menfaat grupları da bu eylemlerde maşa olarak kullanılmaktadırlar. Bu uğurda vermiş olduğumuz onlarca şehidimize Allah’ tan rahmet diliyorum.

Halkımızın sağduyulu olması, bizlerle oynayan bu Güç Bloklarına karşı daha bir özgüvenle ve dik duruşla karşı koyabilmesi, oyuna gelmemesi ve de akli selimin galip gelmesi en büyük arzumuz olsun.

Nereden ve kimden gelirse gelsin, terörün her türlüsüne Lanet olsun.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263