banner280
Öne Çıkanlar Aksaray tahinlisi ORKA Holding ezan Saadet Partili Nazır Cihangir İslam Tarihi Yeşil Cami

Dillere 'Destan' bir dizi geliyor

Türkiye televizyon tarihinin en iddialı projelerinden biri olan, Bozdağ Film imzalı ‘Destan’ dizisi 23 Kasım Salı akşamı yayınlanacak ilk bölümüyle ekran yolculuğuna başlayacak.İSTANBUL (İGFA) - Türkiye’yle birlikte dünyanın birçok ülkesinde de merakla beklenen ‘Destan’ın oyuncuları ve ekibi, ilk bölümüne sayılı günler kala, dizinin çekimlerinin bir kısmının gerçekleştirildiği Beykoz Kundura Fabrikası’nda düzenlenen basın toplantısında bir araya geldi.  Basın toplantısına ‘Destan’ dizisinin yapımcısı ve proje tasarımcısı Mehmet Bozdağ başta olmak üzere yönetmen Emir Khalilzadeh, senaristler Ayşe Ferda Eryılmaz-Nehir Erdem ve dizinin tüm oyuncuları katıldı. 

Yerli ve yabancı basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği organizasyonda, ‘Destan’ ekibi ve oyuncuları dizinin dekorunda basının karşısına çıktı. Yapımcı Mehmet Bozdağ, açılış konuşmasında “Bugüne kadar biz şirket olarak 13’üncü yüzyıldan 19’uncu yüzyıla kadar hemen her dönemle ilgili büyük projelere imza attık. Ayşe Ferda Eryılmaz ve Nehir Erdem’i davet ettim, hayalimi anlattım, onların yazmasını istiyordum. Başta ‘Dönem işini yapabilir miyiz’ dediler. Ben de ‘Siz yaparsınız. sizin kaleminiz güçlü’ dedim. onlar da hikayeyi inanılmaz güzel hale getirdiler. Bu hayalimizi ise atv’nin gücü ile hayata geçirme fırsatı bulduk” dedi. 

Hikayeyi ekrana taşıyan yönetmen Emir Khalilzadeh, “Benim hayalim uzun zamandır Türk dünyasını çekmekti. Biz Batuga ve Akkız ile yatıp kalkıyoruz. Çok severek ve çok yorularak bu işi yapıyoruz. Ama günün sonunda yaptığımız işten çok mutlu oluyoruz. Dilerim siz de çok mutlu olursunuz” şeklinde konuştu. 

‘Destan’da 'Akkız' karakterine can veren Ebru Şahin, dizi ve karakteriyle ilgili, “Mehmet Bey’in hayali bir kahraman kadın hikayesi yaratmaktı. Benim hayalim de insanlara güçlü bir kahraman verebilmekti. Bu iki motivasyon birleştiği zaman, harika bir ekiple, çok güzel oyuncularla birlikte ortaya çok güzel bir iş çıktığına inanıyorum” yorumunda bulundu. 

Dizide 'Alpagu Han' karakterini canlandıran Selim Bayraktar, “Geçmişte cesurca yaşayan insanlara selam olsun. Biz bir araya geldiğimizde her set günü heyecanla birbirimize mesaj atıp ‘Haydi sete geliyoruz’ diye birbirimize sarılarak işe başlıyoruz” sözleriyle ‘Destan’ ekibindeki uyum ve dayanışmayıa vurgu yaptı. 
 
Dizide' Batuga' karakterine hayat veren Edip Tepeli ise “Bu dizinin senaryosu bir akşam vakti elime ulaştı. Sabah okurum dedim ve ilk sahneyi okumuş bulundum. Sonra gecenin bir yarısı uyku tutmadı ve senaryoyu okuyup bitirdim. Bugün de heyecanımın en zirve noktasındayım” diyerek heyecanını paylaştı.

Yapım ve proje tasarımı Mehmet Bozdağ’a ait; yönetmenliğini Emir Khalilzadeh’in yaptığı, senaryosunu Ayşe Ferda Eryılmaz ve Nehir Erdem’in kaleme aldığı ‘Destan’ın başrollerini Ebru Şahin, Edip Tepeli ve Selim Bayraktar üstleniyor. 

‘Destan’ dizisinin zengin oyuncu kadrosunda Kanbolat Görkem Arslan, Teoman Kumbaracıbaşı, Deniz Barut, Elif Doğan, İpek Karapınar, Burak Tozkoparan, Buse Meral, Burak Berkay Akgül, Osman Albayrak, Şahin Ergüney, Ahmet Olgun Sünear, Alper Düzen, Ecem Sena Bayır, Bilgi Aydoğmuş, Esra Kılıç, Hilal Uysun, Evren Erler, Meltem Pamirtan, Faruk Aran, Müge Duygun, Mehmet Sertakan, Aysel Yıldırım, Seca Naz Karabulut, Cihangir Köse, Berna Üçkaleler, Doruk Şengezer, Onur Yenidünya yer alıyor. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263