banner280
Öne Çıkanlar AA 2019 6 kişi 2018 2 ölü

Majid Majidi 4. Uluslararası Kızılay Dostluk Kısa Film Festivali'ne konuk olacak

İstanbul'da 4.'sü yapılacak olan Uluslararası Kızılay Dostluk Kısa Film Festivali'ne ünlü yönetmen Majid Majidi katılacak. İSTANBUL (İGFA)-  T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Sinema Genel Müdürlüğü destekleriyle Balkon Film’in organize ettiği bu yıl Hacı Bektaş-ı Veli anısına düzenlenecek 4. Uluslararası Kızılay Dostluk Kısa Film Festivali bu yıl bir ilke imza atarak Majid Majidi’yi İstanbul’da “Ustalık Sınıfı” etkinliğinde ağırlamaya hazırlanıyor.

Türkiye'den ve dünyadan yılın öne çıkan yapımlarını bir araya getirdiği film seçkisiyle sinemaseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanan festival, İranlı yönetmen Majid Majidi’yi 4 Aralık Cumartesi günü Atlas 1948 Sineması’nda sinemaseverlerle bir araya getirecek.

Sinema tecrübesini konuşmak için ilk defa Türkiye’de Ustalık Sınıfı’na konuk olacak Majidi, sinema hayatına Makhmelbaf’ın ‘Boykot’ filmindeki oyunculuğuyla adım attı. Majidi, 1992’de yönetmenliğini yaptığı ‘Baduk’ filmiyle ile Cannes Film Festivalinde ‘Yönetmenlerin 40 Günü’ programına seçildi. İtalyan neoralist sinemasının etkisindeki minimalist İran sinemasını dramatik açıdan klasik anlatımlı Amerikan sineması seviyesine çıkaran Majidi’nin 1998’de çektiği ‘Cennetin Çocukları’ filmi Oscar’a aday gösterilen ilk İran film oldu.

‘Cennetin Rengi’, ‘Baran’ filmleriyle de kısa sürede ünü tüm dünyaya yayılan Majidi geçtiğimiz yıllarda Hindistan, şimdi de Çin’de film yapıyor. İran’da başlayıp başta Avrupa’ya sonra da tüm dünyaya ulaşan filmlerin yapım, festival ve dağıtım süreçlerinin konuşulacağı Ustalık Sınıfı’nda İran Sinemasının gelişimini özelde ise Majidi’nin sineması her boyutuyla masaya yatırılacak. 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263