banner280
Öne Çıkanlar CHP Tarihi konak Necmettin Kuyucu polis Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası

Maryam Moqadam: "Kadınlarınız haklarını kaybediyor "

Atlas 1948 Sineması ve Kadıköy Sineması'nda 26 Kasım ve 2 Aralık tarihleri arasında yapılan, film gösterimleri ve akademik programların yer aldığı 11. Uluslararası Suç ve Ceza Festivali, ilgi görmeye devam ediyor. İSTANBUL(İGFA)- Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması filmlerinden 'Beyaz İnek İçin Balad-Ballad Of A White Cow' filminin gösterimi 27 Kasım 2021 Cumartesi günü saat 21.15' te Atlas 1948 sinemasında yapıldı. İzleyicilerden gelen soruları yanıtlayan filmin yönetmenleri Behtash Sanaeeha ve Maryam Moqadam, "Türkiye'deki kadın hakları için ne düşünüyorsunuz?"  sorusunu cevapladı. 

İran'da devrim olmadan önce kadınların Türkiye'deki gibi haklara sahip olduğunu dile getiren yönetmenler, "O yüzden bize bir şey olmaz zannettik. Devrim olduktan sonra hukuk sisteminde geriye döndük. İslamın kısas uygulaması ile yönetiliyoruz. Hukukta herhangi bir yorumlama yok. Ancak ne yazık ki Türkiye'de de bu konuda geriye gidiş gözlemliyoruz. Kadınlarınız haklarını kaybediyor" dedi. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263