Öne Çıkanlar finansal okuryazarlık Ergene Nehri ayvalık 29 göçmen yutma bozuklukları engeliler

Sakarya'da yayla şenliği

Sakarya'nın Serdivan ilçesinde yayla şenliği düzenlendi.

Kırcaali Yaylası'nda Sakarya Trabzonlular Kültür ve Dayanışma Derneğince geleneksel olarak yapılan şenlik, Trabzonlu vatandaşları bir araya getirdi.

Dernek başkanvekili Fehmi Çelebi, şenlikte yaptığı konuşmada, kentte yaşayan Trabzonluların Sakarya ile bütünleştiğini söyledi.

Hemşehrilerinin şehirde ürettiğini ve yine burada yatırım yaptıklarını aktaran Çelebi, "Mezarlarımız da buradadır. Biliyorsunuz bir toprağın esas tapusu mezarlar ile belirlenir. Gelenek ve göreneklerimizi, kültürümüzü yaşarken şehrin mozaiğine uyumlu bir renk katmaya çalışıyoruz. Şehrimizin değerini artırmaya gayret ediyoruz." şeklinde konuştu.

Son yıllarda turizm sektöründe farklılaşma gözlendiğine işaret eden Çelebi, deniz turizminin yanında yayla turizmine olan ilginin de hızla arttığını kaydetti.

Sakarya'nın, denizin yanında gölleri, dağları ve yaylaları ile ülkeye model olacak zenginlik içerdiğine değinen Çelebi, "Yapmış olduğumuz geleneksel yayla şenlikleri, turizmin bu alanına hizmet ederek şehrimizin bu zenginliklerinin vitrine çıkması adına bir misyon taşımaktadır. Farklı illerden gelerek aramıza katılan misafirlerimiz ve sanatçılarımız var. Hep birlikte içeriği zengin eğlencesi bol bir günü birlikte yaşayacağız. Bugünü kazasız belasız yaşamamızı diliyorum. Kamudan ve özelden bu organizasyonun gerçekleşmesinde desteklerini esirgemeyenler var. Hepsine şükranlarımızı sunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Karadenizli sanatçıların sahne aldığı şenlikte vatandaşlar birlikte horon oynadı.

Anahtar Kelimeler:
SakaryaYayla şenliği

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263