banner281
Öne Çıkanlar Tekirdağ Sakarya jandarma operasyon Edremit

Basın İlan kurumu Gazetecileri bilgilendirdi

- Marmara Gazeteciler Federasyonu (MGF) ve Edirne Gazeteciler Derneği (EGD) Başkanı Derya Sarılarlı, Basın İlan Kurumu Müdürlüğü'nün (BİK) yerel gazetelerin zorunlu muhabir kadrosunda yaptığı değişikliği yerinde bulduğunu bildirdi.

Sarılarlı, yaptığı yazılı açıklamada, yerel gazetelerin 7 kişi olan zorunlu muhabir kadro sayısının altıya düşürüldüğünü belirtti.

Getirilen yenilikleri olumlu bulduğunu aktaran Sarılarlı, şunları kaydetti:

"Uzun süredir Edirne Gazeteciler Derneği ve Marmara Gazeteciler Federasyonu olarak yerel gazetelerin içinde bulunduğu durumu ilgili mercilere iletiyorduk. Bizim gibi tüm Türkiye'den de bu yönde talepler vardı. Getirilen yenilikle mevzuatta yer alan BİK'in müdürlüğü bulunduğu illerde yerel gazetelerin zorunlu olan 7 muhabir çalıştırmasında değişim sağlandı. Bundan sonra gazetelerde 6 muhabir zorunlu olarak çalıştırılacak. Bu gazetelere biraz olsun can simidi olacak."

Bu arada KOSGEB, 4 yıllık üniversite mezunları için 3 yıl süreli ve 50 bin lira tutarında maddi katkı sağlayacak. 4 yıllık üniversite mezununu işe alan gazete sahibi KOSGEB'ten maaş ve sigorta katkısını tam olarak alabilecek.

-Ağaçlar budandı

Edirne Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Kapıkule Sınır Kapısı yolu üzerinde yol kenarında bulunan ve trafiği tehlikeye atan ağaçlar için budama çalışması başlattı.

Belediyeden yapılan açıklamada, Kurban Bayramı'na doğru çalışmaların hız kazandığı belirtildi.

Çalışmayla bölgedeki görüş alanını engelleyen çalıların temizleneceğini ve ağaçların dallarının budanacağını, sürücülerin görüş alanını rahatlatarak bu nedenden dolayı olacak kazaları önlemeyi hedefledikleri kaydedildi.

- Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'nin ikincisi başladı

Edirne Belediyesi ile Trakya Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle KOSGEB Edirne Müdürlüğü tarafından verilen 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'nin ikincisi Edirne Belediyesi Kadın ve Aile Müdürlüğü Eğitim Salonu’nda başladı.

4 gün sürecek eğitimler boyunca kursiyerler, Trakya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayhan Aytaç tarafından girişimcilik, iş kurma ve girişimcilik belgesi konularında bilgilendirilecek.

Eğitimlerin ilk etabında 17 kadın girişimci sertifika almaya hak kazanmıştı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263