banner280
Öne Çıkanlar 2019 AA 6 kişi 2018 2 ölü

İGF Genel Başkanı Mesut Demir: "TBMM Dijital Mecralar Komisyonu gereğini yapmalıdır"

.ANKARA (İGFA) - Sosyal Medya ve İnternet Gazeteciliği Yasası’nın TBMM’de Dijital Mecralar Komisyonu’na gelirken, yasa ile ilgili görüşmeler devam ediyor.  
İnternet Gazetecileri Federasyonu (İGF) Genel Başkanı Mesut Demir, teknoloji ve internetin hızla ilerlediği bu süreçte Sosyal Medya ve İnternet Gazeteciliği Yasası’nın acilen yasalaşması gerektiğini söyledi.

"YAYGIN MEDYANIN BASKISI SEKTÖRE AÇIKÇA İHANETTİR"

Yaygın medyanın İnternet Gazeteciliği Yasası ile ilgili baskısının ülke ve medya menfaatine değil, ilan gelirlerine yönelik olduğunu ifade eden Genel Başkan Demir, “Bugün her kurum internet ortamında faaliyetlerini sürdürüyor. Elektronik ortamda vergi daireleri kurulmasının gündemde olduğu günümüzde internet gazeteciliği yasası konusunda azınlık bir kesimin direnç gösterdiğini görüyoruz. Ana muhalefet partisi CHP’nin Marmaris’te gerçekleştirdiği Yerel Medya Çalıştayı’nda ana gündem maddesi İnternet Gazeteciliği Yasası olmasına rağmen konunun uzmanı olan federasyon ve derneklerin yok sayılması yasa ile ilgili düşüncelerinin ne olduğunun açık göstergesidir. İnternet gazeteciliği yasasının çıkmasını istemeyenler, ülkeye ve medya sektörüne açıkça ihanet etmektedir” dedi.

"KOMİSYONDA GÖRÜŞMELER HIZLANDIRILMALIDIR"

TBMM’de Dijital Mecralar Komisyonu’nda sosyal medya ve internet gazeteciliği yasası görüşmelerinin hızla sonuçlandırılması gerektiğinin altını çizen Mesut Demir, “Yıllardır ülkemizin belinde kambur olarak duran İnternet Gazeteciliği Yasası acilen yasalaşmalı, taslak metin ilgili kurumlarla paylaşılmalıdır" dedi.

"BASIN İLAN YÖNETMELİĞİ'NDE REVİZYON ŞART"

Yalan haberciliğin tavan yaptığı günümüzde, internet yasası çıkarılmadığı için künyesi ve iletişim bilgileri olmayan internet haber siteleri, istedikleri gibi cirit attığını ifade eden Demir, "Bu da hem ülkemize, hem de medya sektörüne darbe niteliğindedir. Gerekli yasal düzenlemenin şartları ve kriterleri açık ve net olmalıdır. Basın İlan Kurumu Yönetmeliği'nde acilen revizyona gidilmeli ve bünyesinde onlarca gazeteci çalıştıran internet medyaları için gerekli düzenleme yapılmalıdır” diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263