Öne Çıkanlar çorlu EMITT gençlik merkezi Şahin Lalapaşa

İhsan Işık'ın Ezberleri bozacak yeni çalışması yayımlandı

Yaşayan son ansiklopedist İhsan IŞIK, 35 cildi bulan ansiklopedilerinden sonra, önemli bir çalışmaya daha imza attı. Işık, yeni çıkan “Bilim ve Düşünce Tarihimizde ÜNLÜ İSİMLER” adlı son çalışmasında, Batılıların kendilerine mal ettiği birçok önemli buluşun aslında Müslüman bilginlere ait olduğunu, neredeyse tüm bilim dallarında ilk önemli eserlerin çoğu Türk olan Müslümanlar tarafından yazıldığını, tarihte ilk slikon vadisinin Horasan vadisi olduğunu belgeleriyle ortaya koydu.

Eserin tanıtım bülteninde İhsan IŞIK, şu bilgilere yer veriyor:

Özellikle son yüzyılda iyice anlaşılmıştır ki, bilim ve teknolojide çağı yakalayamayan ülkeler, başka ülkelerin sömürgesi olmaktan kurtulamamaktadır. Ülkelerin ekonomik ve sosyal açıdan gelişmesi, uluslararası rekabet gücünün artması, refah düzeyinin yükselmesi ise en çok insan kalitesinin gelişmişliğine bağlıdır.

Bu noktada ülkemiz Türkiye -kim ne derse desin- oldukça şanslı bir konumdadır. Çünkü bazı alanlarda eksiklerimiz bulunsa bile, açığımızı kapatmaya fazlasıyla yetecek zengin bir potansiyelimiz var. Bu potansiyel, coğrafi ve yer altı zenginliğimizden de daha değerli olan büyük kültür zenginliğimizdir.

Hatırlamak gerekiyor ki; Batılılar –sadece bazı alanlarda- son 200 senede ciddi bir ilerleme kaydetmişken, dünya tarihinde en az 900 yıl boyunca dünyanın en ünlü bilginleri ve düşünürleri İslam coğrafyasında yetişmiştir. Günümüzde Avrupalıların ve Amerikalıların geliştirdiği bilim ve teknoloji ürünleri, Türk, Arap ve İranlı Müslüman bilginlerin kitaplarından öğrendikleri bilgilerin geliştirilmesi sayesinde ortaya çıkmıştır. Gelecek yüzyılda hangi ülkelerin ön sırada yer alacağı henüz belli değildir.

Eğer Kur’an ayetleri rahmet yağmuru halinde yeryüzüne inmese; eğer Hz. Muhammed (sav) evrensel uygarlığa önderlik etmese, eğer Müslüman matematikçiler, astronomlar, tıp bilginleri, felsefecileri, tarih ve coğrafyacıları, sosyologları olmasaydı, evrensel uygarlığın bugünkü düzeye gelmesi hayal bile edilemezdi.

Eğer Müslüman bilginler öncülük etmeseydi; günümüzde değil bilgisayar, cep telefonu, tablet, gözlük, otomobil ve uçak görmek; Paris çocuk oturaklı krallardan bile kurtulamamış, Londra gecekondu bile olamamış, Berlin tahta arabadan başka araç görememiş, Amerika kıtası henüz keşfedilmemiş olacak; Doğu ve Batı’da yaşayanlar her türlü mikropla can-ciğer olup, hep birlikte hastalıklardan kırılıp dökülmeye devam edecekti.

Yakıcı gerçek bu iken; Batı sömürgeciliği, kültür emperyalizmi yoluyla bu gerçeği uzun süre gizlemekte; şimdilerde bizim hiç bir şey üretemeyeceğimiz, her alanda Batıyı taklit etmek zorunda olduğumuz yalanını yaymaya özen göstermektedir. Bu yalanla bizi hem aşağılık duygusuna itmeye, hem de bizden çaldıkları bilgileri gizlemeye çalışmaktalar.

Bu çalışmada ise, tarih boyunca -çoğu Türkiye’nin kültürel hinterlandında yetişen- hepsi birbirinden önemli Müslüman bilginler ve düşünürler tanıtılarak, Batı yalanı çürütülmekte ve gençlerimizin kendilerine güvenmeleri için yeterli bir onurlu bir geçmişe sahip olduğu açık seçik ispatlanmaktadır.

Bu kitapta yer alan bilim adamı biyografileri, dünya tarihi boyunca hem sosyal bilimlerde, hem fen bilimlerinde ilk öncü isimlerin İslam coğrafyasında yetiştiğini gösteriyor. Batılı bilginlerin hangi buluşları Müslümanlardan çalıp, kendilerine mal ettiği de ortaya çıkıyor.

Kitapta yer alan çoğu çağdaş fikir adamlarımızın biyografileri ise ayrı bir önem taşıyor. Çünkü, evrensel uygarlığın ve İslam uygarlığının dününü ve bugününü analiz eden, yarınlara ışık tutan aydınlarımızı tanımadan, onları okuyup tartışmadan yolumuza devam edemeyiz…

Ümidimiz, gençlerimizin bu gerçeğin farkına varmaları, bu onurlu geçmişten hız alarak, Müslümanların her alanda en önde olduğu yepyeni bir uygarlık geleceği inşa etmeleridir.

İslam dünyası bu azimle çalışacak, yarının öncü isimleri olacak gençlerimizin yetişmesini özlemle beklemektedir.

Bu kitap, bu yoldaki kutlu yürüyüşe bir ışık tutmak için yazıldı. Bir nebze fayda sağlarsa büyük bir bahtiyarlık sebebi olacak.

İletişim:

İhsan Işık

Yelkovanajans

0532 2873332

[email protected]

Anahtar Kelimeler:
İhsan Işık

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263