Öne Çıkanlar Kutsal kur şantaj Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu Enuygun.com Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu

Kocaeli Valisi Aksoy, gazetecilerle buluştu

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, düzenlediği basın toplantısında çalışmalarını anlattı.

İzmit'te bir otelde düzenlenen basın toplantısında konuşan Vali Aksoy, sanayi ve ticaret kenti olan Kocaeli'nin Türkiye'de nüfusunun en fazla olan 10'uncu il olduğunu söyledi.

Aksoy, valilik olarak eğitime önem verdiklerini belirterek, bir önceki yıl bin 152 olan eğitim kurumu sayısının bin 257 olarak yüzde 9.1'lik artış gösterdiğini kaydetti.

Örgün eğitimdeki öğrenci sayılarının yüzde 4,4 artarken, öğretmen sayısının da bu yıl yüzde 6,5'lik artış gösterdiğini aktaran Aksoy, "Okul öncesi eğitimi de oldukça önemsiyoruz. Okul öncesi eğitim için derslik ihtiyacımız vardı. Milli Eğitim Bakanlığından aldığımız ödenekle çelik çerçeveli anaokulları inşa ettik. Hedefimiz özellikle okul öncesindeki okullaşma oranımızı yüzde yüze tamamlayabilmek." diye konuştu.

Aksoy, okuma-yazma seferberliğinin başlatılmasıyla birlikte de 14 bin 37 kişiye kurs vererek onların okuma ve yazmayı öğrenmesini sağladıklarını ifade ederek, Halk Eğitim Merkezlerinde farklı alanlarda kurs açılması noktasında da çalışma yaptıklarını anlattı.

Bağımlılıkla mücadele konusunda kentte görev yapan öğretmenlerin yüzde 83'ünün Türkiye Bağımlılıkla Mücadele (TBM) eğitimi aldığını kaydederek, şöyle konuştu:

"Çocuklarımıza üretim yetenekleri kazandırmak, yeni üretim araçlarını kullandırmak, yazılımlarımızı kullanmak, üretmek, geliştirmek ve üreten bir neslin felsefesini aşılamak amacıyla 'Kodlama Kocaeli Projesi' başlatılmış olup bu proje kapsamında Kodlama ve Robotik Atölyeleri kurulmuştur. Günümüz itibariyle 12 Kodlama ve Robotik Atölyesi'nin yapımı tamamlanmış, 15 atölyenin yapımı devam etmektedir. Proje kapsamında 116 atölyenin yapılması planlanmaktadır. Özellikle gençlerimizin daha iyi şekilde yetişmeleri için bu hassasiyeti taşıyoruz. Bu dersi verecek olan öğretmenlerimize de eğitimler verdik."

- "124 bin 567 kadına eğitim verildi"

Kocaeli Şehir Hastanesi inşaatının devam ettiğini ve hastanenin 2019 yılında hizmete girmesinin hedeflendiğini aktaran Aksoy, ulaşım alanında yapılan yatırımları anlattı.

Kocaeli Valisi Aksoy, Kocaeli'de 14 Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) bulunduğunu dile getirerek, OSB'lerde 2017 Aralık ayı itibariyle 106 bin 072 kişinin istihdam ettiğini bildirdi.

Bağımlılıkla mücadele eğitimleri kapsamında 2018 yılı içerisinde 83 bin 841 kişiye Tütün Bağımlılığı Eğitimi, 45 bin 876 kişiye Teknoloji Bağımlılığı Eğitimi ve 79 bin 15 kişiye de Madde Bağımlılığı Eğitiminin verildiğini ifade eden Aksoy, "Haziran 2016 tarihinden itibaren ayakta madde bağımlılığı tedavisi, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hizmet vermeye başlanmıştır. İlimizde 50 yataklı AMATEM ile 15 yataklı ÇEMATEM yatırım programına alınmıştır." diye konuştu.

Aksoy, Kocaeli Valiliği Kadın Sağlığı Eğitim Projesi kapsamında 124 bin 567 kadına eğitim verildiğini aktararak, sokakta çalışan çocuklara yönelik yapılan çalışmalardan da bahsetti.

AA

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263