banner280
Öne Çıkanlar 2019 AA 6 kişi 2018 2 ölü

TGC 62.Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular başlıyor

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen “Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri” ne başvurular 25 Şubat 2021 Perşembe günü başlıyor. TGC Başarı Ödülleri, Basın, Televizyon-Radyo ve İnternet Gazeteciliği ana başlıkları altında 1 Ocak 2020–31 Aralık 2020 tarihleri arasında yayınlanan eserlere veriliyor.

Başarı Ödülleri kapsamında bir gazeteci veya yayın organına bir yıllık çalışması dikkate alınarak Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanlarından Nezih Demirkent adına konulan Özel Ödül belirleniyor.

Kadın Haberi Ödülü ise TGC Kadın Gazeteciler Komisyonu tarafından önerilerek TGC Yönetim Kurulu tarafından verilecek.

BASIN, RADYO-TELEVİZYON ve İNTERNET DALLARINDAKİ BAŞVURULAR

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklamaya göre; Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri ''Basın'' kategorisinde ''Haber (Siyasal, Ekonomi, Toplum, Eğitim, Sağlık, Kültür-Sanat-Magazin, Spor)'', ''Köşe Yazısı'', ''Araştırma (Tek ya da Seri)'', ''Röportaj-Söyleşi'', “Sayfa Düzeni (Birinci Sayfa, İç Sayfa)'', ''Karikatür (Seri-Bant dahil)'' ve ''Fotoğraf'' dallarında verilecek.

“Televizyon'' kategorisinde ''Televizyon Haber'', ''Haber Programı'', “Haber Araştırma”, ''Belgesel'', ''Kültür-Sanat Programı'', ''Spor Programı'' ve ''Kamera Çalışması'' dallarında, ''Radyo'' kategorisinde ise ''Haber” ya da “Program'' dallarındaki başvurular ödüllendirilecek.

“İnternet Gazeteciliği” kategorisinde verilecek ödüller ise ''İnternet Haber'', ''İnternet Röportaj'' ve ''İnternet Özgün Köşe Yazısı'' bölümlerinden oluşuyor.

KİMLER BAŞVURABİLİR?

1.Ödüller, TGC üyelerine, Basın Kartı taşıyan gazetecilere ve bir yayın organında ilgili yasaya göre düzenlenmiş sözleşme hükümleriyle çalıştıklarını, sözleşmelerinin sürdüğünü belgeleyen Basın Kartı taşımayan gazetecilere açıktır.

2. Başvuruda adayın, varsa basın kartı numarası ve düzenlenme tarihi belirtilmelidir.

3. Basın Kartı taşımayanlar için ilgili yasaya göre çalıştığını belgeleyen yayın organı yetkilisinin yazısı gereklidir.

4.Adaylar, bir başka basın kuruluşu tarafından ödüllendirilmiş eserleri ile yarışmaya katılamazlar.

5. Her aday, Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne bir dalda ve bir eserle katılabilir ya da önerilebilir.

6. Eserlerin Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uygun olması gerekir.

7. Kendi eseriyle başvuran aday, başka bir başvurunun ekibinde de yer alıyorsa ekip dışı tutulur.

8. Ekip çalışmaları için başvurularda ekibin tüm elemanlarının başvuruyu imzalamaları gerekmektedir.

9. Ödüllere adaylık kişisel başvuruyla, çalıştığı kuruluş ve kurumun yayın sorumlularınca ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim ve Denetim Kurulu üyelerinin önerisiyle gerçekleşir.

Seçici Kurul üyeleri yarışma için öneride bulunamaz.

Yönetmeliğe uygun olmayan başvurular ise değerlendirmeye alınmaz.

NASIL BAŞVURULUYOR?

1.Başvuru dosyasında adayların iletişim bilgileri ile detaylı gazetecilik çalışmalarını içeren özgeçmişleri ve iki adet fotoğraf bulunmalıdır.

2. Adaylar, eserin yayınlandığı gazete, dergi, ajans bülteni, TV ve radyo ile yayın tarihi, eserin başlığı, katıldığı dal ile ilgili bilgileri açık bir biçimde belirtmek zorundadırlar.

Gazetecilik için başvuruya konu olan eser biri asıl, dokuz fotokopi toplam on (10) adet olmalıdır. Ayrıca çalışmanın yayınlandığı sayfanın taranmış halinin 1 adet USB ya da CD’ye (yüksek çözünürlükte) yüklenerek gönderilmesi gereklidir.

4. Radyo için başvuruya konu olan eser sekiz (8) adet çoğaltılmalıdır. Başvuru sekiz (8) adet USB Flash Bellek veya CD olarak yapılmalıdır. Başvuruya yapımın içeriğinin yer aldığı sekiz (8) adet metnin eklenmesi zorunludur.

5. Televizyon için sekiz (8) adet USB Flash Bellek’e (video dosyaları MP4 uzantılı, (h264 codec), video bitrate değeri en az 5000 olmalı) veya DVD’ye kaydedilmiş görüntü ulaştırmalıdır. Başvuruya yapımla ilgili sekiz (8) adet içerik metninin eklenmesi zorunludur.

6. İnternet Haber, İnternet Röportaj ve İnternet Özgün Köşe Yazısı dalındaki başvuruların altı (8) adet USB Flash bellek olarak ulaştırılması gereklidir.

7. Türüne uymadığı için yarışma dışı bırakılan yapıtlardan Seçici Kurul sorumlu değildir.

8.Kişisel verilerin güvenliği başta olmak üzere diğer önemli detaylara http://tgc.org.tr/oduller/basari-odulleri.html adresindeki Ödül Yönetmeliği’nden ulaşılabilir.

Bu koşulları yerine getirmeyen başvurular dikkate alınmayacaktır.

AYRINTILI BİLGİ İÇİN

Ödüle aday eserlerin en geç 25 Mart 2021 Perşembe günü saat 16.00’ya kadar “Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreterliği Türkocağı Cad. No:1 Cağaloğlu İstanbul” adresine iletilmesi gerekiyor. Ayrıntılı bilgi Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nden, 0 (212) 513 83 00 numaralı telefon, [email protected]’ den ve ''www.tgc.org.tr'' internet adresinden alınabilir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263