banner280

Rahmetli Erbakan önce "Din" demezdi... Önce "Ahlak ve Fazilet" derdi.

Bir üstadımız ile Almanya ile ilgili sohbet ederken dedi ki  “Almanya da 6 yıl kaldım. Orda noter yoktu. Şaşırmıştım Noter neden yok” diye sorduğum da görevli "Bizim halkımız yalan söylemez hakkı olmayanı asla kabul etmez söylediği miktarda hatta ondan daha az elektrik su gaz kullanır ki ülke güçlü olsun" demişti.

Yakın bir tarihte de arkadaşım ile beraber  kızının okul kaydı için Amstrdam’a gittik.

Evi bulduk bir bayan geldi “ne kadar elektrik ne kadar su ne kadar gaz internet kullanacaksınız evde kaç saat kalacaksınız” diye sordu not aldı gitti. Bende sözleşme için buradaki gibi kurumlara gideceğimizi düşünüyordum “ne zaman kullanabiliriz bunları “dedim... “hemen kullanabilirsiniz tamamı açık” dedi. “yahu böyle iş olur mu  ya az yazdırıp fazla kullanırsak” dedik..

Görevlinin verdiği cevap manidardı

“Burada halkın yalan söylemeye ihtiyacı olmaz” dedi.

Kumaş ne ise elbise de odur Netice de Merkel'de o halkın içinden çıkmış bir fert

Sokaklarda, balkonlarda, pencerelerde tüm Ülke 6 dakika boyunca Merkel’i alkışladı – muhteşem liderlik ve insanlık savunması örneği.

Almanlar onları yönetmesi için seçti ve 80 milyon Alman’ı 18 yıl boyunca yetkinlik, beceri, adanmışlık ve samimiyetle yönetti. Saçma sapan bir şey söylemedi.

Fotoğrafı çekilmek için Berlin’in ara sokaklarında görünmedi. “Dünyanın Leydisi” olarak adlandırıldı ve altı milyon erkeğe eşdeğer olarak tanımlandı.

Ülkesinde otoritenin liderliğini sürdürdüğü bu on sekiz yıl boyunca ona karşı hiçbir suç kaydedilmedi.

Akrabalarından hiçbirini bir devlet görevine atamadı.

Zaferlerin yaratıcısı olduğunu iddia etmedi.

Milyonlarca ödeme almadı, performansını kimse alkışlamadı, imtiyaz ve taahhüt almadı, kendisinden öncekilerle savaşmadı.

Dün Merkel parti liderliğinden ayrıldı ve arkasından gelenlere devretti ve Almanya ve Alman halkı şimdiye kadarki en iyi durumda deniliyor

Nüfusun tamamı evlerinin balkonlarına çıktı ve 6 dakika boyunca kendiliğinden alkışladı.

Ülkede ayakta alkışlıyor.

Almanya, eski Doğu Almanya’dan olduğunu bilerek moda ya da ışıklardan etkilenmeyen, gayrimenkul, araba, yat ve özel uçak satın almayan bir kimya fizikçisi olan liderlerine veda ettiler.

Ve Merkel Almanya’yı zirvede bıraktı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263