Yazımızın başında peşinen belirtmekte fayda görüyoruz, Aslında GTO başkanı Nail Çiler ile ilgili bu yazıyı geçtiğimiz hafta yazacaktık ancak gündemin yoğunluğu dolayısı ile bir türlü fırsat bulamadık, Dolayısı ile bu yazımız hafta içerisinde yayınlanan Cengiz Yücak’ın ve Cengiz Akgün’ün yazılarına bir cevap değildir, Belirttiğimiz gibi geç kalmış bir yazıdır.

GTO adaylığı artık sadece Gebze’den değil , Kocaeli’den belli bir noktadan sonra da Ankara’dan kabul gören Nail Çiler ve kendisi gibi görevini severek yapan ve kurumları ile özdeşleşen yöneticilerin kaderi de bütün iyi niyetlerine rağmen “vitrinde eskimek” olarak değerlendiriliyor.

Gebze’ye bir eğitimci olarak geldiği günden bu zamana kadar ibresi sürekli yukarıyı gösteren Nail Çiler’e bugünün şartlarında biz GTO başkanlığını zaten yeterli görmüyoruz, Ancak yıllar içerisinde artık kendisi ile özdeşleşen “kararsızlığı” vesilesi ile Çiler siyaset yapma imkanını (İmkanlarını) elden kaçırdı, Dolayısı ile önce Kocaeli sonra da Türkiye kendisinden istifade edemedi.

Bütün bunlara rağmen GTO başkanı olduğu günden itibaren yukarıda da belirttiğimiz gibi İbrahim Başaran’dan aldığı bayrağı fersah fersah yukarılara taşıma başarısını gösteren Nail Çiler’in son dönemlerde kendisi dışında gelişen bir takım hadiseler dolayısı ile eleştirilmesi en hafif tabir ile “Öpmeye çalıştığı elden tokat yemek” olarak tanımlanabilir.

31 Mart tarihinde yapılan yerel seçime 4,5 yıl, şu sıralar yavaş yavaş “şu tarihte yapılabilir” diye konuşulan genel seçime de 3,5 yıl gibi bir zaman var, dolayısı ile Nail Çiler cephesinde yerel seçimden daha önce yapılacak olan Genel seçim öncesine kadar herhangi bir siyasi atılım beklenmiyor.

Her iki seçenekte  şimdilik ortadan kalktığına göre Nail Çiler’e kalan şu an başında bulunduğu GTO’yu kendi enerjisi ile taşıdığı yüksekliğin daha da üst noktalarına çıkarmak olmalıdır, Uzun yıllardır başında bulunduğu GTO ile özdeşleşen Çiler’i başında bulunduğu kurumdan uzaklara atmanın da hiç kimseye bir faydasının olmadığını düşünenlerdeniz.

Diğer meslektaşlarımız gibi bizde fırsat bulduğumuz anlarda Anadolu’nun değişik bölgelerini dolaşıyor, bu seyahatler sırasında belki meslek hastalığı dolayısı ile orada bulunan kurum ve kuruluşları Gebze’deki yapılanmaları ile karşılaştırmak biraz da yarıştırmak zorunda kalıyoruz.

Okuyucularımızı temin ederiz ki Birkaç İl merkezindeki Ticaret Odaları dışında Gebze Ticaret Odası gibi faaliyet gösteren, gündem olan, gündemi tutan, Elinde siyaset kurumları gibi geniş yaptırım imkanları olmamasına rağmen siyaset kurumunun da önünde vazife yapan pek az odaya rastladığımızı rahatlıkla söyleyebiliriz.

Bu durum Gebze’nin şartlarından daha çok Nail Çiler’in kişisel yapısından , kurumu ve işini sevmesinden ve sabah kendi işine gider gibi mesaisinin nerede ise tamamını GTO adına harcamayı istemesinden kaynaklanıyor.

Böylesi karizma bir başkanın ekibinin gölgede kalması ise zaten Türkiye’nin şartlarından kaynaklanıyor, Hal böyle olunca GTO’nun yönetim kurulunda kim olursa olsun, yönetim kurulu isterse haftada bir değişsin Nail Çiler gibi bir ismin başkanlığı döneminde yönetim kurulunun varlığının da öne çıkması zaten imkansız gibi.

Diyeceğimiz odur ki Nail Çiler GTO’yu seviyorsa ki sevdiğine inanıyoruz, Bu zamana kadar da “ Odamız şöyle zorda böyle sıkıntıda gelin yardım edin” şeklinde ağzından bir beyan çıkmamışsa ve kendisinin yokluğunda odanın ivmesi bir şekilde aşağıya inecekse bırakın Nail Çiler oda başkanlığına istediği zaman zarfında yapsın.

Bunun dışında zaten hesapların görüleceği yer Genel kurullardır, Üyeler yada delegasyon her kongre döneminde iyiyi kötüden ayırdığına göre bırakalım su kendi mecrasında aksın.

Geçtiğimiz hafta bazı dostlarımız GTO’nun dolayısı ile Nail Çiler’in 2014-2019 yılları arasında fazla öne çıkamadığını ve proje üretemediğini söylemişlerdi, Biz bu ifadelere katılmasak ta Gebze’nin 10 yılını heba eden belediye başkanı Adnan Köşker’in 7/24 “Nail Çiler Benim yerime Gebze belediye başkan adayı olacak” şeklindeki paranoyası hiç gereği yokken Gebze belediyesi ile GTO’nun ayrı noktalara savrulmalarına neden oldu.

Şu an sakin yapısı olgun tavrı ile tanıdığımız  Zinnur Büyükgöz Gebze belediye başkanı, dolayısı ile bu süreçte göreceksiniz Gebze belediyesi ile GTO’nun geçen dönem  Adnan Köşker dolayısı ile bozulan işbirliğinin Gebze’ye çok önemli katkıları olacağından asla şüphemiz yok.

Bırakalım bu katkının lokomotifi de Nail Çiler olsun.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263