banner280

Gebze Ticaret Odası 4 Nisan 2018 Çarşamba günü seçime gidecek, Nail Çiler iki dönemdir başkanlığını yaptığı Gebze Ticaret Odası’nda 3’üncü dönem için güvenoyuna talip olacak. GTO’nun 16 bin üyesi bulunan Gebze Ticaret Odasında 25 komisyonda 72 meclis üyesi seçilecek.

Gebze’ye geldiğimiz 1980’li yılların ikinci yarısından itibaren tanıdığımız ve o dönem son derece başarılı bir Öğretmen olan Nail Çiler yıllar içerisinde ticari hayatta kazandığı başarıların daha da önemlisini bize göre Marmara bölgesinin en başarılı STK’larından birisi olan GTO’da gösterdi, halende gösteriyor.

04 Nisan tarihinde GTO’da yeniden seçim yapılacak, Nail Çiler düzenlediği bir toplantı ile bir dönem daha GTO başkanı olmak istediğini anlattı, Henüz Genel kurula 2 hafta kadar bir zaman var kalan bu sürede Nail Çiler’in karşısına herhangi bir adayın çıkıp çıkmayacağını bilemiyoruz, Bu pekte önemli değil zira yaptığı hizmetler dolayısı ile haklı bir takdiri hak eden Çiler’in karşısına çıkana fark atacağını da çok iyi biliyoruz ancak bizim anlatmak istediğimiz zaten bu değil.

Türkiye’nin, Marmara bölgesinin, Kocaeli’nin, Gebze’nin, kısacası her yerleşim bölgesinin kendisini iyi yetiştirmiş, ön yargısız, toplumu kucaklayan, bencillikten uzak, Siyaset sayesinde para kazanan değil, Vatandaşın mutluluğu için zaman ve enerji harcayan yöneticilere yani Nail Çiler kıratında insanlara ihtiyacı var, toplum bu tür yöneticileri de siyasetin hemen her noktasında görmek istiyor.

Bize göre Nail Çiler’in şu aşamada Gebze Ticaret Odasında yapacağı hiç bir faaliyet kalmamıştır, spor ile uğraşanlar bilir, Futbol topunu olanca hızı ile yere vurursunuz, Futbol topu o baskı ile yükselebileceği en üst noktaya çıkar, geriye döner o aşamadan sonra Futbol topunu hangi kuvvetle yere vurursanız vurun asla ilk anda çıktığı yükseklikten bir milim daha yukarı çıkamaz ve bu durum “En son yükselme noktası” olarak değerlendirilir.

Nail Çiler iyi bir Oda başkanının yapması gereken ne varsa bir tamamını görev yaptığı süre zarfında hakkını teslim etmek lazım fazla fazla yaptı, bugün Gebze bölgesinden seçilip TBMM’ye milletvekili olarak giden siyasetçilerin önünde Rahmetli Alaettin Kurt gibi aşılması gereken bir “hizmet yüksekliği” varsa bundan sonraki dönem yada dönemlerde Gebze Ticaret Odasının başına geçecek kim varsa tamamının Nail Çiler efsanesini aşmak gibi bir handikapı olacaktır.

Dolayısı ile Nail Çiler’in bundan sonraki Oda başkanlığı kendisi için sadece bir fantazi yada emeklilik dönemi olacaktır, Başarısız bir belediye başkanının işleri iyien iyiye sermesi dolayısı ile Gebze’nin var olan çok sayıda sorununu Nail Çiler’in Oda başkanlığı ile aşamayacağı da zaten bilinen çekişmeler dolayısı ile mümkün olmamıştır, olmayacaktır.

Nail Çiler artık Oda başkanlığı sevdasınan vaz geçmelidir, Bütün enerjisini Gebze Belediye başkanlığı yada Milletvekilliği için sarf etmelidir, bunu yaparkende bu zamana kadar yaptığı ve kendisine hiç bir katkı sağlamayan “Her Siyasi Partiye mavi boncuk dağıtma” huyundan bugünden tezi yok vazgeçmeli ve rengini belli etmelidir.

Nail Çiler AK Partiden belediye başkan adayı olabilir, Nail Çiler CHP’den Belediye başkan adayı olabilir, Nail Çiler İYİ Parti’den belediye başkan adayı olabilir, Nail Çiler Saadet Partisinden belediye başkan aayı olabilir ve iddia ediyoruz Çiler bu sıraladığımız hangi siyasi partiden adayolursa olsun Belediye başkanlığını büyük bir oy farkı ile kazanabilir.

Sözünü ettiğimiz dört siyasi partinin Kocaeli’deki, Gebze’deki yöneticilerinin büyük bir çoğunluğu Nail Çiler’i sever, sayar, daha da önemlisi Çiler’in kendi partisinden aday olacağıını bilen partinin yöneticileri de kendilerini seçimi kazanmış olarak görür, kendisini hep partiler üstü olarak gördüğümüz Çiler’in artık istemediği partiler ile siyaseten restleşmesi sonrada netleşmesi gibi bir mecburiyeti vardır.

Oda başkanlığı döneminde yaptıkları dolayısı ile Gebze’nin Nail Çiler’e, Var olan sıkıntıların yerel yönetimler vasıtası ile çözüme kavuşturulması adına Nail Çiler’inde Gebze’ye ve Gebzeliye borcu bulunmaktadır, her iki noktada da mahsuplaşma adına Çiler artık mutlak bir karar vermek zorundadır.

Nail Çiler sayesinde GTO’da var olanların ve Çiler üzerinden bir noktada bulunanlarında artık goygoyculuktan vaz geçmeleri eğer Çiler’i gerçekten seviyorlarsa seviyor ve düşünüyorlarsa parti taassubunu bir tarafa bırakıp “Sen hangi partiden aday olursan ol biz seninle birlikte yol yürüyeceğiz” deme delikanlılığını göstermelidirler.

1959 doğumlu olan Nail Çiler eğer siyaset yapmak ve ister ister belediye başkanlığı ister milletvekili olarak bölgesine hizmet etmek istiyorsa artık 60 yaşının kapısına dayanmış ve olgunluğu yaşayan birisi olarak futbol deyimi ile “O sene bu sene” demelidir.

Geçmiş seçim döneminde Nail Çiler biraz “ekonomik baskıya maruz kalırız” diye endişe ettiğinden birazda çevresindekilerin “Nail Çiler buradan giderse en azından bizim GTO’da işimiz bozulur” kaygısı ile parlamenter olma fırsatını göz göre göre kaçırdı, O zaman gelen teklifi Kabul etse, korkmadan adım atsa kendisini siyaseten bambaşka bir noktada görüyor olacaktık, Çiler o gün o cesareti gösteremedi, Ancak daha sonra GTO’da yaptığı faaliyetler kendisinin daha geniş çevreler tarafından tanınmasına vesile oldu diye düşünüyoruz.

Nail Çiler kamuoyunun karşısına çıksın “Ben Belediye başkanı olarak Gebze’ye hizmet etmek, bilgi, birikim ve tecrübelerimi Gebze için kullanmak istiyorum, ekonomik bir sıkıntım yok, Başkanlık makamına beş parasız borç harçla geldikten sonra trilyonlar ile anılan bir başkanda asla olmayacağım” desin o andan itibaren bu açıklamanın siyasette nasıl bir domino etkisi yaratacağını hep birlikte göreceğiz.

Daha ne söyleyeyim ki..?

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263