Öne Çıkanlar CHP polis Tarihi konak Necmettin Kuyucu Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası

İkinci el araç fiyatlarındaki artış kalıcı hale geldi

Pandemi nedeniyle yeni araçların gelişinin 6 ay gecikmesiyle başlayan araç fiyatlarındaki artışa dair konuşan DRC Motors Yönetim Kurulu Başkanı İlker Dirice, "Sıfır araç fiyatlarının yükselişi, ikinci el piyasalarında düşük segmentteki araçları satan galerilerin de fiyatları artırmalarına neden oldu. Bu durum ne yazık ki, 2020 yılının başında 50 bin TL'ye satılan 5 yaşında orta segment bir aracın fiyatının 100-120 bin TL’ye ulaşmasına neden oldu” dedi.

“İkinci el piyasalarında fiyatlar düşmeyecek”

Fiyatlardaki düşüş beklentisini de yorumlayan Dirice, "Fiyat yükselişi aslında sadece pandemiye dayalı değil. Halihazırda döviz fiyatlarının yükselmesi, zaten yeni araçların neredeyse iki kat fiyata satılmasına neden oldu. Bunun yanında vergi güncellemeleri ile birlikte, fiyatlar zaten yükselecekti ama Covid-19 bunu hızlandırdı. Eğer dövizde bir düşüş yaşanmazsa araç fiyatları artık bu haliyle kalıcı olacaktır" diye konuştu.

Lüks araç satışları artmaya devam ediyor

Lüks segmentteki talep değişimlerine ilişkin de açıklama yapan Dirice, "Lüks araçlar 2020 yılında çok fazla alındı ve satıldı. Satan kişiler fiyat artışını fırsata çevirerek kurun etkisiyle yüksek rakamlara satış yaptı. Sadece bir ayda yaklaşık iki katı fiyata çıkan araçların satışı yapıldı. Lüks araç piyasasında ciddi bir ticaret hacmi oluşurken, fiyatların düşmeyeceğine inananlar araç almaya devam ediyor" açıklamasını yaptı.

Hibya Haber Merkezi

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263