Öne Çıkanlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi çelenk Özümüzden Günümüze Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ruhsatsız silah

Kocaeli'de otomobil sporları şenliği

KOCAELİ (AA) - Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Körfez Yarış Pisti'ndeki 3 ayrı organizasyonda final müsabakaları tamamlandı.

2018 Türkiye Pist Şampiyonası'nın 4. ayak yarışı, TOSFED Yıldızını Arıyor 2018 Finali Elemeleri ve Egea Gençler Kupası, Kocaeli'deki Körfez Yarış Pisti'nde koşuldu.

Gelecekte uluslararası arenada başarı elde edebilecek yeni yetenekleri seçerek, Türk sporuna kazandırmak amacıyla düzenlenen TOSFED Yıldızını Arıyor 2018 Final Elemeleri ilk yarışının galibi Taha Küçükkut oldu.

Egea Gençler Kupası ilk yarışında Hasan Tansu, ikinci yarışında ise Buğra Can Kılıç birinci en iyi dereceyi elde etti.

- Türkiye Pist Şampiyonası

2018 Türkiye Pist Şampiyonası 4. ayak yarışında Maxi grupta Galip Atar birinci, Hakan Mete Kutay ikinci ve Metin Çalışkan üçüncü olurken, Süper grupta Ersin Yücesan birinciliği, Osman Demirel ikinciliği ve Uğur Fatinoğlu da üçüncülüğü elde etti.

İkinci yarışta Maxi gruptaki sıralama değişmezken, Süper grupta Ersin Yücesan birinci oldu, Ozan Süzgün ikinci ve Osman Demirel üçüncü sırayı aldı.

Otomobil sporları şenliğinde dereceye giren sporculara ödülleri törenle verildi.

- Petlas'tan otomobil sporlarına destek

Petlas Motorsport Yöneticisi Doğaç Çağıl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin yanı sıra dünya çapında 100'ü aşkın ülkeye yayılan geniş bir coğrafyada aranılan bir Türk markası olarak büyümeye devam ettiklerini söyledi.

"Türkiye'nin yerli sermaye gücü olarak, Ar-Ge gücümüzle ve Petlas Motorsport motor sporları departmanımızla, yarış lastiği geliştirme programımıza start verdik." diyen Çağıl, şunları kaydetti:

"Ülkemiz ve dünya yarış ekiplerine lastik üretmeyi hedefliyoruz. Bu kapsamda, TOSFED iş birliğimiz kapsamında başından bu yana destekçisi olmaktan onur duyduğumuz TOSFED Yıldızını Arıyor projesini çok önemsiyoruz. Hayalimiz, yakın bir gelecekte bir Türk sporcunun Türkiye'nin lastiğini kullanarak dünya şampiyonu olması. Bu hayali gerçekleştirecek güce ve yeteneğe hem sportif hem de endüstriyel açıdan sahip olduğumuza yürekten inanıyoruz."

Anahtar Kelimeler:
TOSFEDOtomobil Sporları

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263