banner280
Öne Çıkanlar Aksaray tahinlisi ORKA Holding ezan Saadet Partili Nazır Cihangir İslam Tarihi Yeşil Cami

Öğrenci kartları vize işlemleri devam ediyor

Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Dairesi Başkanlığı, indirimli seyahat kartlarının vize işlemlerinin yapılması konusunda hatırlatma yapıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Dairesi Başkanlığı’na bağlı Seyahat Kartları birimlerince düzenlenen indirimli öğrenci kartlarının vize işlemlerine devam ediliyor. İndirimli öğrenci seyahat kartları için YÖKSİS ve MEBSİS web servisi aracılığı ile Kentkart otomatik dolum cihazları ve dolum noktalarından bakiye yüklemesi esnasında öğrenci belgesi ibraz etmeden otomatik olarak vize işlemi yapılabilecek.

DOLUM CİHAZLARINDAN VİZE İŞLEMİ YAPILABİLECEK

İndirimli öğrenci seyahat kartları için YÖKSİS ve MEBSİS web servisi aracılığı ile Kentkart otomatik dolum cihazları ve dolum noktalarından bakiye yüklemesi esnasında öğrenci belgesi ibraz etmeden otomatik olarak vize işlemi yapılabiliyor. Ayrıca indirimli öğrenci kartlarının vize işlemleri Kentkart dolum bayilerince bakiye dolumu esnasında otomatik olarak ta yapılabilecek.

1 OCAK’TA TAM TİPİNE DÖNÜŞECEK

01 Ocak 2018 tarihine kadar vize edilmeyen öğrenci kartları, tam tipine dönüştürülecek. Öğrenciler bu tarihe kadar Öğrenci seyahat kartlarını Kentkart dolum noktalarından bakiye yüklemek kaydı ile gerçekleştirmeleri gerekiyor. Kentkart dolum noktalarından ve otomatik dolum cihazlarından 01.03.2018 tarihine kadar vize işlemleri yapılmaya devam edilecek.

SEYAHAT KARTLARI BİRİMLERİ

Seyahat Kartları Yönetmeliği gereğince öğrenci hakkı bulunan fakat herhangi bir sebeple otomatik vize işlemi yapılamayan ve vizeye tabi olmayıp tam tipine dönüşen kartlar Büyükşehir Seyahat Kartları Birimlerim tarafından vizesi yapılabilecek. Bu işlemde yeni tarihli öğrenci belgesi ve Öğrenci Seyahat Kartları ile birlikte seyahat kartları birimlerine müracaat edilerek seyahat kartları güncellenebiliyor. Bu kapsamda İlk, Orta ve Lise öğrencilerinden öğrenci belgesi istenmiyor.

İNDİRİMDEN KİMLER YARARLANABİLİYOR

Öğrenci indirimli, seyahat kartlarından Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı örgün eğitim kurumlarında öğrenim göre öğrenciler ve Yüksek Öğretim Kurumu Kanunu kapsamında öğrenim gören öğrenciler faydalanabiliyor. Öğrencilik haklarından yararlanmayan ve Pedagojik Formasyon Sertifika Programında kurs görenler ise yararlanamıyor. Ayrıca Temel Eğitim Kanunları ve diğer kanunlar kapsamında örgün olarak eğitim gören ilk, orta ve lise öğrencileri, 3308 sayılı Kanun’un 11. maddesi gereği Çıraklık Eğitim Kanunu kapsamında eğitim gören öğrenciler ve 20 yaşından gün almamış SGK çalışan kaydı olmayan açık lise öğrencileri yararlanabiliyor. Dershane öğrencileri ve kurs öğrencileri öğrenci indirimi hakkından faydalanamıyor.

VİZE SORUMLULUĞU ÖĞRENCİLERDE

Toplu Taşıma Dairesi Başkanlığı’nca seyahat karlarının vize işlemleri konusunda önemli açıklama yapıldı. Buna göre öğrenci vize işlemleri tamamen ücretsiz olup, işlem yapan hiç bir bayi vize ücreti talep edemeyecek. Ayrıca herhangi bir sebeple otomatik vize işlemi yapılamayan kartlarda vize işlemini yaptırmanın kart sahibinin sorumluluğunda olduğu bilgisi de verildi. Vizesi yapılmadığı gerekçesi ile tam ücret ödenen kartlardan idare sorumlu değildir. Tüm sorumluluk kart sahibi öğrencilerdedir.​

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263