Öne Çıkanlar CHP polis Tarihi konak Necmettin Kuyucu Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası

CHP'nin yeni İstanbul il başkanı belli oldu

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı seçimini 643 oyun 325'ini alan Canan Kaftancıoğlu kazandı. Mevcut İl Başkanı Cemal Canpolat ise 318 oyda kaldı. 

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul 36'ıncı Olağan İl Kongresi'nde İl Başkanlığı ve Kurultay Delegeliği seçimleri yapıldı. İl Başkanlığı seçimlerinde mevcut İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ile Canan Kaftancıoğlu aday oldu. Bostancı Gösteri Merkezi'nde düzenlenen seçimli olağan kongrede Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da yer aldı. 
 

"BU YOLDA ÇALIŞACAĞIM"

Oy kullanımından önce adaylar kürsüye çıkıp konuşan Canan Kaftancıoğlu, "Ben İstanbul'u, haramilerin saltanatından kurtarmaya adayım. Yıllardır süren kadın mücadelesinin sonucu olarak, Türkiye'nin en büyük örgütünün başkanı olmaya adayım. Türkiye işçi sınıfının bu şanlı kentinde, alın terini, mücadeleyi, liyakatı öne çıkarmak için adayım. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı 'Hak, hukuk, adalet' yürüyüşünün izinden giderek, büyük İstanbul yürüyüşünü başlatmak üzere adayım. Katılım ve dayanışmayı hayata geçirmek, saydamlık ve hesap verilebilirliği hakim kılmak için adayım. Sahici ve samimi olacağız, lafla değil işle var olmak için adayım. Sokak sokak, ev ev dertlere derman olmak için adayım. Çok önemli bir dönemeçten geçiyoruz. Bu kongre tarihi bir kongre. Önümüzde iki büyük seçim var. Bugün burada İstanbul Belediyesini geri alacak, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde İstanbul'u şaha kaldıracak kadroları seçeceksiniz. Kongre bittiği andan itibaren bu yolda çalışacağım" dedi.

"BÜTÜN ELEŞTİRİLERE SAYGI DUYUYORUM"

Adaylardan CHP İl Başkanı Cemal Canpolat da ulusal bütünlüğe ve bir arada olmaya ihtiyaç duyulduğunu belirterek, "Cumhuriyet Halk Partisi umutsuzların, kimsesizlerin partisidir. Biz İstanbul İl Başkanı olduktan sonra umutsuzlarla, sahipsizlerle buluştuk. Onlarla birlikte 5milyon 'Hayır' cephesini oluşturduk. Yapılan bütün eleştirilere saygı duyuyorum. Eksiğimiz olan yerde, eksiğimizi düzeltmeye hazırız. Hiç bir kompleksimiz yok. Ama şu bilinmelidir, ders verdiğiniz zaman dönüp, yaptıklarınıza bakacaksınız. Bir gecede 18 ilçeyi görevden gerekçesiz aldığınız döneme bakacaksınız" ifadelerini kullandı. 
 

6 SANDIK KURULDU

Adayların konuşmalarının ardından delegeler oy kullandı. Toplam 6 sandık kuruldu. 643 delegeden 325'inin oyunu alan Canan Kaftancıoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı oldu. Mevcut başkan Cemal Canpolat ise 318 oyda kaldı.
 

KAFTANCIOĞLU: SÖYLEDEĞİMİZ ŞEYLERİ YAPACAĞIZ, YAPMAYACAĞIMIZ ŞEYLERİ SÖYLEMEYECEĞİZ

Kaftancıoğlu sonuçların açıklanmasının ardından sahnede bir konuşma yaptı. Kaftancıoğlu, "Biz olacağız demiştim, olduk. Beni örgütüm aday yaptı. Örgütümle kazanacağım demiştim, bu da oldu. İyi ki varsınız. Hepimiz çok çalıştık. Hepimiz çok yorulduk. Öncelikle başkanımız Cemal Canpolat ve ekibine çok teşekkür ediyoruz. Biz söylediğimiz şeyleri yapacağız. Yapmayacağımız şeyi de söylemeyeceğiz. Bu kongre salonundan el ele, kol kola hep birlikte çıkıp, AKP faşizmini yıkmaya gideceğiz. İnancınız ve güvenciniz için çok teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

"BURANIN KAZANANI, KAYBEDENİ YOKTUR"

Cemal Canpolat ise,"Bu partinin birliğe, beraber olmaya ihtiyacı vardır. Biz herkese inat CHP geleneklerine uymaya, divanı da CHP geleneğine uymaya davet ediyorum hala. Çünkü buranın kazananı, kaybedeni yoktur. Kazanan sevgili kardeşim Canan'ı tebrik ediyorum. İnşallah önümüzdeki süreçte CHP'yi büyük kitlelerle buluşturur. Biz de sonuna kadar katkımızı ve desteğimizi veririz" diye konuştu. 

Canpolat ve Kaftancıoğlu daha sonra birbirlerine sarılarak, dostluk pozu verdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263