Öne Çıkanlar finansal okuryazarlık Ergene Nehri ayvalık 29 göçmen yutma bozuklukları engeliler

Edirne Belediyesi Meclis Toplantısı

Edirne Belediye Meclisi'nin temmuz ayı olağan toplantısı yapıldı.

Belediye Başkanı Recep Gürkan başkanlığında düzenlenen toplantıda, 10 gündem 6 gündem dışı toplam 16 madde görüşülerek karara bağlandı.

Toplantıda konuşan Gürkan, altyapı ihalesinin Kamu İhaleler Kurumu tarafından onaylandığını belirtti.

Çalışmalara kısa sürede başlamayı planladıklarını belirten Gürkan, "Altyapı ihalemiz Kamu İhaleler Kurumu tarafından oybirliğiyle onaylandı. Mali kontroller tamamlandı. Sözleşmeye davet yazımızı yazıyoruz. 10 gün içinde sözleşmemizi yapacağız, kredimizi alacağız ve hemen ardından da ilk kazmamızı vuracağız halkımıza hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Mecliste alınan kararla vefat eden su abonelerinin mirasçılarıyla ilgili değişikliğe gidildi.

Konuyla ilgili olarak bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır, daha önce yaşanan sıkıntıların ortadan kalkacağını belirterek, "Daha önce herhangi bir abone vefat ettiğinde kanuni mirasçılarından herhangi biri diğer mirasçılardan muvaffakatname alarak su abonesini sadece devralıyor ancak bir sözleşme imzalamıyordu. Bu defa kişiye sözleşme yapma hakkı vererek hem kendine ait bir abonesi ve sözleşmesi olacak, hem de Belediye daha sonra takipli borç olarak üzerine gittiğinde diğer ortak mülkiyet sahiplerini rahatsız etmemiş olacak. Hali hazırda çıkan borçlar sadece kullanana değil kanuni mirasçıların hepsine çıkmakta ve mahkemede başka sıkıntılar çıkıyordu. Artık abonenin yenilenmesi sadece 15 TL karşılığında olacak ve bunun dışında başka ücret alınmayacak. İşlem sonunda kişinin kendisi mirasçısı olduğu kişiden aboneliği alıp kendisi abone olmuş olacak." şeklinde konuştu.

Mecliste alınan kararla Muhtarlık İşleri Müdürlüğü de aktif hale getirildi.

AA

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263